EURO 2012 Τι είδαμε στην 1η αγωνιστική…. Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης


Με τις αναμετρήσεις Αγγλία-Γαλλία και Ουκρανία-Σουηδία, ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική του EURO 2012 και μπορούμε να δούμε λίγο τι άρεσε και τι όχι μέχρι στιγμής.

Ας ξεκινήσουμε από τον α’ όμιλο, τον όμιλο της Εθνικής μας. Εμείς αν και μπήκαμε «κοιμισμένοι» στο ματς με την Πολωνία, όταν ο «σφαγέας» Καρμπάγιο μας «τσίγκλησε» και όταν ο Φερνάντο Σάντος «ξύπνησε» από τον πάγκο, δείξαμε εντυπωσιακά πράγματα στην επανάληψη, με τον Σαλπιγγίδη να είναι «αφιονισμένος», με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Φορτούνη να αποδεικνύουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολύ μέλλον, αλλά να μας μένει η πίκρα του τραυματισμού του Αβραάμ. Οι Πολωνοί, πρέπει τελικά να νιώθουν και ευχαριστημένοι, ενώ ο Λεβαντόφσκι συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε με την εντυπωσιακή του χρονιά στην Ντόρτμουντ.
Στο άλλο ματς, η Ρωσία «κατατρόπωσε» την Τσεχία, με τον «μαέστρο» Αρσάβιν να κάνει πράγματα και θαύματα, αλλά και τους Σιρόκοφ και Τζαγκόεφ να «σέρνουν» το χορό, κόντρα σε μια πολύ «χλωμή» Τσεχία, με τον Τσεχ σε κακή μέρα και τον Μπάρος να θυμάται τα περασμένα μεγαλεία του 2004.

Στον β’ όμιλο, οι Δανοί έκαναν το μεγάλο μπαμ μέχρι στιγμής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-0 των υπεροπτών Ολλανδών και να τους αναγκάζουν πλέον να «τρέχουν».
Ο Μόρτεν Όλσεν έστησε την ομάδα του εξαιρετικά, ενώ ο Φαν Μαρβάικ, ασχολήθηκε μάλλον περισσότερο με το τι λέει και τι όχι ο Χούντελαρ, που δεν είναι βασικός.
Η Γερμανία, έστω και δύσκολα επιβλήθηκε 1-0 της Πορτογαλίας, που δικαιούται να θέλει κάτι παραπάνω, αλλά οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και ο για άλλη μια φορά εκτός αγώνα σε δύσκολα παιχνίδια, Ρονάλντο, στοίχισαν.

Στον γ’ όμιλο, είχαμε ίσως το καλύτερο ματς μέχρι στιγμής, αυτό ανάμεσα στην κάτοχο Ισπανία και την πολύ ανανεωμένη Ιταλία.
Οι «φούριας Ρόχας», προσπάθησαν να παίξουν αυτό το «τάκα-τάκα» της Μπαρτσελόνα, αλλά το 4-6-0 του Ντελ Μπόσκε, δεν βοήθησε καθόλου. Βέβαια στη συνέχεια η είσοδος του μάλλον ντεφορμέ Τόρες, ήταν η αιτία που έμεινε το 1-1, καθώς οι Ισπανοί έχασαν πολλές ευκαιρίες.
Από την άλλη πλευρά, ο Τσέζαρε Πραντέλι, έστησε μαεστρικά την «Σκουάντρα Ατζούρα» και πήρε απόλυτα δίκαια τον βαθμό της ισοπαλίας, δείχνοντας ότι η Ιταλία είναι παρούσα. Να τονίσουμε και την ύπαρξη των δύο κορυφαίων τερματοφυλάκων στον κόσμο, Κασίγιας και Μπουφόν που προσέφεραν πολλές υπέροχες επεμβάσεις.

Στον 4ο και τελευταίο όμιλο, η Γαλλία του Λοράν Μπλάν, μάλλον αδικημένη θα πρέπει να νιώθει από το 1-1 με την Αγγλία, καθώς ήταν σαφώς πολύ καλύτερη και με τους Νασρί, Αλού Ντιαρά (εξαιρετικός χαφ) να κάνουν σπουδαία εμφάνιση και να δείχνουν ότι «επιστρέφουν». Η Αγγλία του Ρόι Χότζσον, ήταν πολύ νωθρή, «χλωμή» και φυσικά υπερ-ευτυχισμένη από τον βαθμό.
Εξαιρετικός στα στημένα ο αρχηγός Τζέραρντ και με μεγάλη ηρεμία ο Τέρι, έδωσαν τις απαραίτητες λύσεις και φυσικά περιμένουν τον Ρούνει να γυρίσει από την τιμωρία του, γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Πάμε και στο τελευταίο χρονολογικά ματς, αυτό ανάμεσα στην Ουκρανία και την Σουηδία. Ο «γερασμένος» κατά πολλούς Σεβτσένκο, ήταν «όλα τα λεφτά» και οδήγησε την ομάδα του Μπλαχίν, στη νίκη με 2-1 κόντρα σε αυτή του μεγάλου Ιμπραϊμοβιτς, αλλά και του Μέλμπεργκ που στα γεράματα δεν αφήνει ματς που να μην το παλεύει μέχρι το 90+.
Αυτά τα ολίγα για αρχή και αναμένουμε πολλά περισσότερα στη συνέχεια…
Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply