Η καρδιά των Ελλήνων… γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης


Το κακό ξεκίνημα και τα πολλά λάθη από παίκτες, προπονητή και διαιτητή δεν ήταν αρκετά για να αναγκάσουν την Εθνική μας, να φύγει ηττημένη από το εναρκτήριο ματς του EURO 2012 κόντρα στην διοργανώτρια Πολωνία.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν εντυπωσιακά, βοηθούμενοι από τον κόσμο τους, τον ανεκδιήγητο Ισπανό διαιτητή Καρβάλιο, αλλά και το όχι πολύ καλό στήσιμο της ομάδας από τον Φερνάντο Σάντος.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα χειρότερα της Εθνικής, καθώς ο Χολέμπας είχε πάρα πολλά προβλήματα από αριστερά, ο Αβραάμ αποχώρησε τραυματίας, ο Παπασταθόπουλος αποβλήθηκε επειδή ο διαιτητής μάλλον δεν τον συμπαθούσε, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι και οι δύο κίτρινες ήταν από αστείες ως αυστηρές.
Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Χαλκιάς συνεχίζει να μην εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, ο Κατσουράνης ως αμυντικό χαφ έδειχνε χωρίς καθόλου μα καθόλου δυνάμεις και ο Νίνης που το μόνο που είχε στο μυαλό του ήταν να δει πόσα τακουνάκια θα κάνει στο ματς, η Εθνική έμεινε πίσω στο σκορ με την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, η οποία ξεκίνησε από λάθος αρχικά του Χολέμπας και κάκιστη έξοδο του Χαλκιά.
Στην επανάληψη, η αλλαγή του Σαλπιγγίδη, ο οποίος έκανε ίσως το κορυφαίο του ματς με τη φανέλα της Εθνικής, το μεγάλο παιχνίδι του Κυριάκου Παπαδόπουλου (ο οποίος έστω και μέσα από συγκυρίες, πήρε θέση στην 11αδα, κάτι που το άξιζε με βάσεις τις εμφανίσεις του στα φιλικά), το μεγάλο ταλέντο του Φορτούνη (και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια στον Σάντος για την επιλογή του, για να μην  λέμε μόνο τα λάθη του), ο εξαιρετικός Μανιάτης στο χώρο του κέντρου και οι πολύ βελτιωμένοι Τοροσίδης, Κατσουράνης, αλλά και ο Καραγκούνης, άσχετα με την απώλεια του πέναλτι, η Ελλάδα πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, αν και στο τέλος μπορεί να αισθάνεται και αδικημένη.
Επόμενο ματς κόντρα στην Τσεχία, όπου εκεί ίσως και να κριθούν πολλά, για τη συνέχεια του τουρνουά.
Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply