Τα τελευταία συμπεράσματα πριν το EURO… γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης


Τη νίκη πήρε η Εθνική μας ομάδα κόντρα στην Αρμενία, στο τελευταίο της φιλικό ματς πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την ερχόμενη Παρασκευή και ο Φερνάντο Σάντος σίγουρα έβγαλε κάποια ακόμα συμπεράσματα.
Καταρχάς εμείς θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε δύο παίκτες τους οποίους όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους, ότι θα βρίσκονται στην αρχική αποστολή και εν συνεχεία στην τελική, αρκετούς μας ξένισαν.
Μιλάω φυσικά για τον αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος μπορεί να μην υπολογίζεται από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ως βασικός στον ΠΑΟ (κακός όπως αποδεικνύεται), αλλά και το νεαρό Κώστα Φορτούνη, που πολλοί σπεύσαμε να λοιδορήσουμε. Τελικά και οι δυο τους, με βάση την εμφάνισή τους στο ματς με την Αρμενία, αλλά και με την εν γένει παρουσία τους στην προετοιμασία, απέδειξαν ότι πανάξια βρίσκονται στην αποστολή.
Από εκεί και πέρα, να πούμε ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ήταν τουλάχιστον συγκλονιστικός και ίσως να κέρδισε πλέον την θέση του δίπλα στον Αβραάμ, σε μια «μάχη» που δίνει με τον Παπασταθόπουλο, ο οποίος δεν ήταν καθόλου κακός ως δεξί μπακ, ενώ μάλλον η παρουσία του Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη από αυτή του Χαλκιά.
Στο χώρο του κέντρου, ο Κατσουράνης ειδικά στο πρώτο μέρος με τον Καραγκούνη και τον Μανιάτη, έδωσαν πολλές λύσεις, κάτι που δεν κατάφερε να δώσει ο Φωτάκης στην επανάληψη, ενώ ο Μάκος, είχε τρεξίματα.
Ο Σαμαράς, πολύ βελτιωμένος, σε σχέση με το πολύ κακό του ματς με την Σλοβενία, κάτι που του στοίχισε και την συμμετοχή του στην βασική 11αδα, ορεξάτος ο Φετφατζίδης, ειδικά όταν βρήκε χώρο, έτρεξε ο Σαλπιγγίδης και ως δεξί εξτρέμ ήταν πολύ πιο αποδοτικός.
Πάμε και σε αυτούς που έδειξαν ελάχιστα πράγματα και πρώτος εξ αυτών ήταν ο Φάνης Γκέκας. Ο έμπειρος επιθετικός, έχει το προβάδισμα για τη θέση του βασικού, αλλά για ακόμα ένα ματς, ήταν αναποτελεσματικός.
Και ο Χολέμπας δεν εντυπωσίασε, χωρίς όμως να είναι κακός, αλλά σε σχέση με τον πολύ κακό Τζαβέλλα, ο οποίος όσο αγωνίστηκε μόνο καλό έκανε στους Αρμένιους, δεν τίθεται θέμα για το ποιος αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, μπορεί να δώσει λύσεις αριστερά.
Τέλος να κλείσω λέγοντας, ότι μάλλον ήταν λάθος το «κόψιμο» του Τζιόλη, καθώς μπορούσε να δώσει λύσεις στο χώρο του κέντρου και με βάση την εμφάνιση της Εθνικής στο β’ μέρος, ήταν αναγκαίος, ενώ η παραμονή του Μαλεζά στην αποστολή, μάλλον ως υπερβολική φαίνεται, όταν υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας.
Όσον αφορά τα δύο χαμένα πέναλτι, μπορεί για την ώρα να μην τίθεται θέμα, αλλά ίσως στα τελικά να χρειαστούν, οπότε και σε αυτόν τον τομέα, χρειαζόμαστε δουλειά.
Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply