Φερνάντο δώσε λύσεις και απαντήσεις…



Ένα μήνα πριν περίπου, ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωνε την προεπιλογή των ποδοσφαιριστών που θα επέλεγε για το EURO 2012. Μέσα σε αυτούς ήταν ο Κώστας Χαλκιάς, αλλά όχι οι Διονύσης Χιώτης, Ορέστης Καρνέζης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ενώ πολλοί σκέφτηκαν και τον Στέφανο Καπίνο. Εντύπωση προκάλεσε και η κλήση των Σηφάκη και Τζόρβα, αλλά τουλάχιστον ο πορτιέρο του Άρη, δείχνει σε καλή κατάσταση.
Σε αντίθεση με τον Χαλκιά, ο οποίος σε όσα ματς έχει αγωνιστεί τον τελευταίο καιρό, είναι αν όχι ο χειρότερος, ένας από τους χειρότερους της Εθνικής. Αυτή την επιμονή, ειδικά από τη στιγμή που δεν αποδίδει, πρέπει να μας την εξηγήσει ο κ.Σάντος. 
Θα μου πείτε και ο Ρεχάγκελ με τον Νικοπολίδη πήγε στο EURO 2004, που είχε να παίξει 6 μήνες και ήταν μεγάλο ρίσκο. Τα αποτελέσματα ήταν εντελώς διαφορετικά όμως.

Πάμε στην άμυνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός, προτίμησε τελικά να κρατήσει στους 23 τον Στέλιο Μαλεζά, ο οποίος όντως έκανε καλό πρωτάθλημα, για να μην τον αδικούμε κιόλας. Μετά από τα απανωτά προβλήματα (αποβολή Παπασταθόπουλου, τραυματισμός Αβραάμ), αναγκάστηκε να αλλάξει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. 

Όλοι μας θα πιστεύαμε ότι ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, μαζί με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (τον κορυφαίο της Εθνικής μας στα 2 ματς, ο οποίος αν είναι δυνατόν ήταν εκτός 11αδας και από τύχη μπήκε σε αυτή), θα το αποτελούσαν.

Εδώ θα θέλαμε την απάντηση από τον Φερνάντο Σάντος, γιατί αφού είχε στο μυαλό του να τοποθετήσει στην άμυνα τον Κατσουράνη, «έκοψε» από την αποστολή τον Αλέξανδρο Τζιόλη, ο οποίος σίγουρα μπορούσε να δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι στο πρώτο μέρος στην αναμέτρηση με την Τσεχία, η Εθνική έπαιζε με έναν αμυντικό χαφ (Μανιάτη), ο οποίος αναγκαζόταν πολλές φορές να τρέχει για τρεις, καθώς ο Φωτάκης ήταν φανερά εκτός αγώνα λόγω και του τραυματισμού του, ενώ ο Καραγκούνης, δεν διανύει και την πρώτη νιότη του, για να μπορεί να σπαταλά δυνάμεις άσκοπα. Αλήθεια ο Μάκος, για πιο λόγο είναι στην αποστολή, αφού όπως φαίνεται, δεν υπολογίζεται ιδιαίτερα; 

Επίσης καλό είναι να ξέρουμε γιατί δεν χρησιμοποιείται ο Γιάννης Φετφατζίδης, ένας παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα. Βέβαια εδώ υπάρχει και το ελαφρυντικό ότι αναγκαζόμαστε να σπαταλάμε νωρίς – νωρίς μια αλλαγή, καθώς και στα δύο ματς, είχαμε τραυματισμούς νωρίς (Αβραάμ – Χαλκιάς).

Τελικά η μη επιλογή του Στέφανου Αθανασιάδη, ενός ποδοσφαιριστή με πάθος και δύναμη είναι ακόμα ένα λάθος του Πορτογάλου τεχνικού;
Από τη στιγμή που ο Χολέμπας δεν είναι και στην καλύτερή του κατάσταση, χωρίς να είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τα κενά στην αριστερή πλευρά, καθώς δεν υπάρχουν ποτέ βοήθειες από τον αριστερό χαφ, γιατί δεν επιλέγεται ο Τζαβέλλας;

Το σύστημα με τις «γιόμες» και συνεχώς από τον Κώστα Κατοσυράνη, μόνο χρόνια πίσω στέλνουν την Εθνική μας, καθώς ακόμα και οι Ιρλανδοί που είναι το κλασσικό τους παιχνίδι, έβαλαν και 2-3 φορές την μπάλα κάτω.

Τελευταία ευκαιρία με την Ρωσία, για να σώσουμε την παρτίδα. Δεν είναι το θέμα αν θα προκριθούμε, αν και είναι ευχής έργο κάτι τέτοιο, αλλά να παρουσιαστούμε μια φορά σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο, που να ξέρει τι ακριβώς θέλει και ζητά…
Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply