Ρεπορτάζ:Aντώνης Σουκαράς

Ο Παμβοχαικός πήρε το αίμα του πίσω από τον Ηρακλή,νικώντας 3-2 στο Βραχάτι,οδηγώντας την σειρά των ημιτελικών σε τρίτο αγώνα.Οι Βραχατιώτες απέδειξαν για μία ακόμα φορά,ότι είναι η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος και πως δεν είναι τυχαία στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Από την αρχή το απόλυτο φαβορί ήταν ο Ηρακλής για την πρόκριση.Επειδή όμως καμιά φορά δεν υπάρχει λογική στον αθλητισμό,αυτή η μικρή ομάδα που ξαφνικά έγινε θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Ελλάδα,έχει μια μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία με μια πρόκριση στον τελικό,που θα κριθεί στις 17/4 στην Μίκρα.Σίγουρα το μεγάλο φαβορί παραμένει ο κυπελλούχος Ηρακλής αλλά η ομάδα του Νίκου Ζαλμά θα παλέψει μέχρι το τέλος καθώς και στον αγώνα της Τετάρτης έδειξε στον ''γηραιό'' ότι δεν βρέθηκε τυχαία στα ημιτελικά και ούτε θα φύγει εύκολα.
Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά Ντουσάρμ και Ποτότσνικ είχαν διαφορετική γνώμη από τους αντιπάλους τους και οδήγησαν τον Παμβό στην μεγάλη αυτή νίκη.Στο πρώτο σετ η ομάδα του Ζαλμά έκανε αρκετά λάθη στην επίθεση,και επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να ξεφύγουν στο σκορ με 3-7.Μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ ο Παμβό άρχισε να πιέζει περισσότερο και να απειλεί στο σερβίς,μειώνοντας σε 8-9 με άσο του Ποτότσνικ,ενώ λίγο αργότερα κατάφερε να ισοφαρίσει με άουτ του Ντεσπέιν σε 15-15.Στην συνέχεια ο Ηρακλής ανέβασε στροφές και με καλές επιθέσεις έφερε την διαφορά στους πέντε (17-23).Το σετ ήταν σχεδόν χαμένο για τους Πελοποννήσιους αλλά ο Μαρκ Ντουσάρμ είχε διαφορετική άποψη και με προσωπικά του σερί σερβίς έφερε το παιχνίδι στο 21-23 και ξεσήκωσε το κλειστό του Βραχατίου.Στην συνέχεια ακολούθησαν χαμένα σερβίς και από τις δύο ομάδες με τον Κράβαρικ να βγάζει μια καλή επίθεση και να κατακτά η ομάδα του το πρώτο σετ.Με το ξεκίνημα του δεύτερου σετ και πάλι οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι καθώς προηγήθηκαν με 3-5 αλλά η χαρά δεν κράτησε πολύ καθώς οι Κορίνθιοι έφεραν και πάλι τούμπα το παιχνίδι και έκαναν το 14-9.Ο ''γυραιός'' κατάφερε να μειώσει στους δύο αλλά και πάλι ο Ντουσάρμ έστειλε την διαφορά στο +5 από το σερβίς.Ο Ηρακλής εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Παμβόχαικού μείωσε και πάλι στους δύο αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο.Στο τρίτο σετ πρέπει να τονιστεί ότι η ομάδα του Βραχατίου αδικήθηκε από την διαιτησία,καθώς ενώ είχε σετ μπολ,δόθηκε άουτ σε ένα καρφί του Ντουσαρμ.Το παιχνίδι πήγε στο τάι μπρέικ.Εκεί ο Ηρακλής έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει μπροστά στο σκορ αλλά ο Κράβαρικ και ο Ντεσπέιν έκαναν αρκετά λάθη στην υποδοχή αλλά και στα τελειώματα καθώς πολλές μπάλες κατέληξαν άουτ.Στο τέλος η άμυνα του Παμβό ήταν εξαιρετική και με καλές άμυνες του Ντουσάρμ το παιχνίδι ήρθε στο 15-12 για την πολύ μεγάλη νίκη του Παμβοχαικού.Παρόλα αυτά το παιχνίδι είχε μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος,καθώς συνέχεια το σκορ ήταν πολύ κοντά και οι ανατροπές πολλές.

Τα σετ: 25-22, 25-21, 28-30, 25-23, 15-12

Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 12 (12/23 επ., 80% υπ. - 56% άριστες), Ποτότσνικ 20 (15/32 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ, 65% υπ. - 35% άριστες), Στιβαχτής 7 (5/6 επ., 2 μπλοκ), Ντουσάρμ 22 (19/44 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Κατσανεβάκης 10 (6/12 επ., 4 μπλοκ), Καραγιάννης 9 (8/10 επ., 1 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (71% υπ. - 48% άριστες) / Κατσαούνης, Βαρδής, Σζάρεκ, Μπάκας.
Ηρακλής (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 13 (12/22 επ., 71% υπ. - 60% άριστες), Κράβαρικ 21 (18/32 επ., 2 μπλοκ), Προύσαλης 1, Ντεσπέιν 25 (22/38 επ., 2 μπλοκ, 26% υπ. - 20% άριστες), Σμαραγδής 7 (5/8 επ., 1 μπλοκ), Πελεκούδας 10 (6/11 επ., 3 μπλοκ), Στεφάνου -λ (88% υπ. - 54% άριστες) / Δημητριάδης, Τζιουμάκας, Τακουρίδης 1
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply