Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει μακριά!Γράφει ο Αντώνης Σουκαράς

Ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ μεγάλη και ταυτόχρονα δύσκολη νίκη στο παγωμένο Καζάν.Με αντίπαλο την Ρουμπίν και το πολικό κρύο οι ερυθρόλευκοι ήταν νικητές.

Ένας Ολυμπιακός που ξεκίνησε φέτος τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεως με στόχο την πρόκριση στους 16 του Champions League ή την συνέχεια στο  Europa League.Τελικά το παιχνίδι με την Μαρσέιγ ήταν αυτό που στέρησε την πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ίσως όμως αυτό να ήταν το καλό για τον Ολυμπιακό,καθώς η έξοδος του στο Europa League τον έφερε σε μια ιδανική κλήρωση,ακριβώς στα μέτρα του.Για ακόμα μια φορά λοιπόν οι ερυθρόλευκοι είναι πολύ κοντά στο να πάρουν το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης.

Σήμερα όλοι είδαμε έναν καταπληκτικό Ολυμπιακό που επέβαλε το ρυθμό του στη Ρούμπιν.Η άμυνα δούλευε ''ρολόι'' και η επίθεση προσπαθούσε να σπάσει συνεχώς την μεγάλη άμυνα των Ρώσων.Πολύ καλό παιχνίδι φυσικά έκανε ο Γιάννης Μανιάτης που ήταν σε κάθε φάση.Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ζητήσει το εκτός έδρας γκολ διότι αυτό θα ήταν πολύ καλό για την ομάδα ενόψει του επαναληπτικού στο Καραΐσκάκη.Και έτσι έγινε αν και λίγο καθυστερημένα αφού όλο το πρώτο ημίχρονο η επίθεση του Ολυμπιακού πολιορκούσε την περιοχή την Ρούμπιν.

Στο τέλος παραλίγο να πληρώσουν όλες αυτές τις χαμένες ευκαιρίες οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε,καθώς οι Ρώσοι κέρδισαν πέναλτι και σαν να μην έφταναν όλα αυτά αποβλήθηκε και ο Μέγιερι.Την θέση του Φουστέρ  πήρε ο Ρόι Κάρολ που έκανε το ντεπούτο του.Και καθώς όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα έχανε μέσα από τα χέρια του αυτή τη νίκη,ήρθε ο έμπειρος Κάρολ να κατεβάσει ''ρολά'' στο πέναλτι και να χαρίσει αυτή τη πολύτιμη νίκη στους ερυθρόλευκους.

Τέλος θέλω να πω ότι αυτός ο Ολυμπιακός που έχω δει φέτος στην Ευρώπη,μπορεί να πάει πολύ ψηλά.Άξιζε την πρόκριση στους 16 του Champions League  που τελικά δεν ήρθε.Τώρα όμως στο Europa League και με αυτή τη κλήρωση μπορεί να πετάξει έξω πολλές ομάδες και να φτάσει μακριά!




Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply