Την έριξε στο Καζάν(ι)… Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης


Τελικά ο φετινός Ολυμπιακός στην Ευρώπη, δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια έμπαινε με άσχημη ψυχολογία στα ματς και απλά τις περισσότερες φορές ήσουν σίγουρος ότι στο τέλος θα είναι ο ηττημένος. 

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, τον οποίο πολλές φορές έχουμε κριτικάρει για τις επιλογές του, κατάφερε να δώσει τον χαρακτήρα ομάδας και να πείσει τους παίκτες του, ότι δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην αναμέτρηση με την Ρούμπιν Καζάν, πραγματοποίησαν συγκλονιστική εμφάνιση, αν και με -15 βαθμούς θερμοκρασίας, απέδειξαν ότι αξίζουν την πρόκριση στους «16» του Europa League. Μαεστρικό στήσιμο από τον τεχνικό της ομάδας, ο οποίος δείχνει πως όταν αφήνει στην άκρη τα κολλήματά του, είναι εξαιρετικός.
Αν και πολλούς ξένισε η επιλογή της μη συμμετοχής του Ιμπαγάσα στην αρχική 11αδα, οι Μακούν, Ορμπάιθ και Μανιάτης έκαναν πολύ μεγάλο ματς στο χώρο του κέντρου, ενώ οι Μαρκάνο (τον οποίο άπειρες φορές όλοι μας έχουμε κατακρίνει) και Παπάζογλου, ήταν απροσπέλαστοι στην άμυνα, ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης, θυμήθηκε τον καλό του εαυτό.
Ο σκόρερ Φουστέρ, όπως σχεδόν σε κάθε ματς, έτρεξε ασταμάτητα, άσχετα αν δεν είχε δώσει λύσεις μέχρι τη στιγμή του γκολ, αλλά για άλλη μια φορά, ήταν στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή.

Μέχρι και τη στιγμή της σωστής του αποβολής, ο Μέγιερι ήταν αλάνθαστος, αλλά την παράσταση «έκλεψε» ο Ρόι Κάρολ, ο οποίος μπήκε χωρίς καν ζέσταμα και απέκρουσε το πέναλτι του Νάτσο, κρατώντας την εστία του ανέπαφη, δίνοντας τελικά την τεράστια νίκη στην ομάδα του.
Αυτός ο Ολυμπιακός, φυσικά και μπορεί να φτάσει μακριά στην Ευρώπη, αλλά οι παίκτες του θα πρέπει να το καταλάβουν και να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Φυσικά και τίποτα δεν έχει κριθεί, καθώς η Ρούμπιν δεν θα έρθει στο Καραϊσκάκη για να χάσει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Τέλος να αναφερθούμε και στον Όλοφ Μέλμπεργκ, που αγωνίστηκε ένα δεκάλεπτο έχοντας διάσειση, αποδεικνύοντας πόσο «σκληροτράχηλος» είναι. 

Το πρώτο βήμα και σπουδαιότερο έγινε λοιπόν, αλλά το δεύτερο ματς ίσως κρύβει παγίδες και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.
Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply