Γιατί αδέξιο είναι το Europa League;... Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης

Πριν από το ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, ήμουν από αυτούς που προτιμούσα την πρόκριση στο Europa League, καθώς όπως και να το κάνουμε, οι πιθανότητες διάκρισης είναι πολύ μεγαλύτερες.
Όχι ότι αν ερχόταν μια πρόκριση στους 16 του Champions League, θα λέγαμε όχι. Αλλά από εκεί και πέρα, η κλήρωση πιθανότατα θα ήταν δύσκολη.

Βέβαια με βάση την μπάλα που έπαιξαν οι ομάδες, σίγουρα η Μαρσέιγ δεν ήταν καλύτερη. Είχε όμως καλύτερες … σχέσεις με τους Γερμανούς και έτσι αυτή είναι που συνεχίζει.
Για το μόνο που πρέπει να ενοχληθούν οι παίκτες του Ολυμπιακού, είναι ο τρόπος του αποκλεισμού και όχι το ότι συνεχίζουν στο Europa League. Ίσως επαναλαμβάνω, να είναι και καλύτερα.
Βέβαια στο πρώτο ματς, θα λείψει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και αναμένεται η τοποθέτηση του Μαρκάνο ως στόπερ. Αυτό είναι ένα θέμα, καθώς για άλλο ένα ματς, ο Ισπανός έδειξε εκτός τόπου και χρόνου κυριολεκτικά και δεν καταλαβαίνω το λόγο της συνεχής επιμονής του Βαλβέρδε.
Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συγκλονιστικοί.
Πολύ σπουδαία εμφάνιση από τον Μέγερι, ο οποίος κράτησε το μηδέν στη μεγάλη ευκαιρία της Άρσεναλ στο 8’, «ογκόλιθοι» οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ, απίστευτη εμφάνιση από Μανιάτη, ο οποίος καθιερώνεται ως αμυντικό χαφ και λύνει και τα χέρια του Φερνάντο Σάντος, στην Εθνική.
Σε κάθε σημείο του γηπέδου πάτησε ο Μοντέστο, ο οποίος ήταν μέσα σε πάρα πολλές φάσεις και σκόραρε για ακόμα ένα ματς φέτος, βάζοντας το «κερασάκι» στην τούρτα.
Πάρα πολλές κούρσες από τον Μιραλάς, που του έλειψε μόνο το γκολ. Έχει την ευκαιρία στο Europa League, να βρει και αυτός δίχτυα.
Πραγματικός «τρομοκράτης» ο Τζεμπούρ. Δεν άφησε καμία φάση που να μην την παλέψει, πέτυχε το 1-0, ήταν μέσα σε κάθε φάση του Ολυμπιακού και απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι πρόκειται για σπουδαίο παίκτη.
Όσον αφορά τον Φουστέρ, εξέθεσε και εμένα, καθώς πίστευα ότι μετά από αρκετές χαμένες προπονήσεις και επειδή φέτος δεν είχε βοηθήσει, ίσως θα έπρεπε να μείνει στον πάγκο. Τελικά όχι μόνο σωστά αγωνίστηκε, αλλά ήταν και «όλα τα λεφτά» για τον Ολυμπιακό.
Απίθανη ασίστ στο 1-0, πανέμορφο το 2-0 και γενικά μια πληθωρική παρουσία, από τις καλύτερές του, αυτά τα δύο χρόνια που είναι στον Πειραιά.
Με εμφανίσεις σαν αυτές που πραγματοποίησαν φέτος οι «ερυθρόλευκοι», δείχνουν ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.

Υ.Γ.1 Αν αυτός ο τερματοφύλακας (Μανόνε» αγωνίζεται στην Άρσεναλ, τότε ο Κοστάντζο μπροστά του είναι super. Που τον είδαν και τον πήραν ήθελα να ‘ξερα…

Υ.Γ.2 Όσο όρεξη και να έχει, όσο και να θέλει να βοηθήσει, ο Αμπντούν είναι ένας παίκτης που πρέπει να αγωνίζεται σε ματς όπως αυτό κόντρα στη Δόξα Δράμας, για να ξεκουράζει τους υπόλοιπους. Ελάχιστος, για έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός.
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply