Ένας Ολυμπιακός ποίημα!Γράφει ο Αντώνης Σουκαράς

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από την φαντασία κάθε οπαδού του διέσυρε την Μαρσέιγ (0-1) και είναι κοντά στο να αγγίξει τους 16 του Champions League!

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης πήρε στο Βελοντρομ μια σπουδαία νίκη απέναντι στη Μαρσέιγ.Το έξυπνο και ουσιαστικό παιχνίδι των ''ερυθρολεύκων'' έφερε το ''2''.Πλέον οι παίκτες του Βαλβέρδε με νίκη στο Καραισκάκη επί της αδιάφορης Άρσεναλ αγγίζουν την πρόκριση,αφού στο άλλο παιχνίδι η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Μαρσέιγ.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έπαιξε 4-2-3-1,με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια,Οι Τοροσίδης,Μέλμπεργκ,Αβραάμ και Μαρκάνο φτιάχνουν την αμυντική τετράδα,ενώ Μανιάτης και Μοντέστο να παίζουν στο ρόλο των αμυντικών μέσων.Ο Χολέβας κάλυψε την θέση του αριστερού χαφ,με τον Νταβιντ Φουστέρ σε ελεύθερο ρόλο.Ο Μιραλάς στα δεξιά και μοναδικο φορ ο Ράφικ Τζιμπούρ.
Φυσικά ο Βαλβέρδε είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα αφού δεν είχε στη διάθεση του τους Μακούν,Ιμπαγάσα και Ορμπάιθ.Έτσι ανγκαστικά έκανε κάποιες μικροαλχημέιες και έβαλε για πρώτη φορά τον Μανιάτη στο κέντρο.Ομολογώ πως η επιλογή αυτή είχε αρκετό ρίσκο όμως βγήκε και η ομάδα πήγε ''ρολόι''.Οι φάσεις άρχισαν μόλις από το 4ο λεπτό με τον Μιραλάς που υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσαιντ ενώ ακολούθησαν ακόμα δύο πολύ καλές φάσεις με Τζιμπούρ και Φουστερ.Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με ένα σωστά ακυρωμένο γκολ του Μέλμπεργκ και σωστά παράπονα για χέρι του Ντιαβαρά μέσα στην περιοχή.
Μετά το 20άλεπτο δεν είχαμε τίποτα το σημαντικό πάντα με τον Ολυμπιακό να στέκεται στο ύψος του.
         Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ολυμπιακό να κρατά το ίδιο σύστημα και βάζοντας ''στοπ'' σε κάποιες φάσεις από τον Βαλμπουενά.
Ο Βαλβέρδε  έβαλε τον Γέστε ο οποίος έκανε μπαλιά ''ποίημα'' στον Μιραλάς που λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δύχτια όμως ο Μανταντά είπε όχι.
Τα καλά όμως ήρθαν  στο τέλος με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να παιρνάει στον αγώνα τον νεαρό Φετφατζίδη βγάζοντας τον Χολέβας που έκανε πολύ καλο παιχνίδι.(Ευτυχως που δεν έβαλε πάλι τον Αμπντούν),o μικρός στο 82' ''πάγωσε'' το Βελοντρόμ και με το μονοκόμματο σουτ του ξεφτίλισε την Μαρσέιγ!
Τα τελευταία λεπτά ανέλαβε ο εκπληκτικός Μέγιερι που κατέβασε ρολά σε όλα τα σουτ!
*Ο Μανιάτης έιναι μεγάλο ταλέντο
**Ο Βαλβέρδε ξέρει να φτιάχνει την ομάδα όπως πρέπει και στα δύσκολα
***Η επιλογή να μην βάλει τον Αμπντούν βάζοντας τον ''Φέτφα'' ήταν πολύ σωστή
****Επιτέλους ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με 5 Έλληνες παίκτες.
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply