Το χέρι του… Διαμαντίδη !!! ... Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης


Τείνει να γίνει συνήθεια, ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Παναθηναϊκό.
Αυτό του χάρισμα, το μάθαμε για πρώτη φορά όταν στον με τα χρώματα της Εθνικής, στο Ευρομπάσκετ του 2005, με ένα απίθανο τρίποντο λίγο πριν τη λήξη, έστειλε τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης, στον τελικό και τους Γάλλους στο «καναβάτσο».

Κάποιοι υποστήριξαν ότι απλά μπορεί να ήταν τυχερός και το σουτ του μπήκε στο καλάθι. Κάποιοι ακόμα και μετά από εκείνο το εύστοχο σουτ, συνέχιζαν να τονίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποιον σπουδαίο σουτέρ, παρά μόνο για έναν εξαιρετικό αμυντικό και πασέρ.
Ο Μήτσος όμως, φρόντισε αρχικά να κλείσει μερικά στόματα, όταν στην αναμέτρηση της Ευρωλίγκας πέρσι, κόντρα στην Ολύμπια Λουμπλιάνας, η οποία προηγούταν μάλιστα 66-71, μέσα σε 75’’ σημείωσε 13 πόντους και με δικό του καλάθι και φάουλ στο τέλος, οι «πράσινοι» πήγαν το ματς στην παράταση, όπου στο τέλος επικράτησαν 95 – 88.
Και φτάνουμε στο ματς της Πέμπτης, όπου ο Παναθηναϊκός, βρέθηκε πίσω στο σκορ, 76 – 74 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ήταν δεδομένο ποιος θα έπαιρνε την τελευταία επίθεση του ματς. Ο αρχηγός των «πρασίνων», είχε ήδη μέχρι εκείνο το σημείο τρελάνει τους Ισπανούς της Μάλαγα, καθώς μετρούσε ήδη 6/10 τρίποντα !!!
Κάποιοι ίσως και να πίστεψαν πως «πόσα θα βάλει τελικά, δεν γίνεται όλα να πηγαίνουν μέσα», αλλά ο Διαμαντίδης για άλλη μια φορά, 1,3’’ πριν το τέλος, ευστόχησε για το τελικό 76 -77, στέλνοντας τους Ισπανούς να ψάξουν για να καταλάβουν από πού τους ήρθε…
Οι δηλώσεις του Ομπράντοβιτς μετά το τέλος του αγώνα, πως «όλα έγιναν άψογα, λόγω του … χεριού του Διαμαντίδη», τα λένε όλα.
Δεν ξέρω αν πρέπει να λέμε ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών, καθώς αν δεν ήταν ο Γκάλης, ίσως και να μην υπήρχε Διαμαντίδης, αλλά σίγουρα είναι ο πληρέστερος Έλληνας παίκτης, ένας από τους κορυφαίους της Ευρώπης, αν όχι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή και ένας από αυτούς που θα μπορούσαν άνετα να κάνουν καριέρα στο NBA, αν το είχαν επιδιώξει…
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply