Όλοι τους ήταν υπέροχοι... Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης


Θα ήταν κρίμα και άδικο, αν τελικά ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε τη νίκη κόντρα στην Μαρσέιγ. Με τόσες ευκαιρίες, ακόμα και ο βαθμός της ισοπαλίας, θα ήταν λίγος. 
Τελικά έπρεπε να φτάσει η μπάλα στα πόδια του Φετφατζίδη, για να κουνηθούν τα δίχτυα του Μανταντά, γιατί ο Μιραλάς, όσο καλός ήταν στο να τρέχει, να μαρκάρει και να δημιουργεί, τόσο κακός ήταν στο να εκτελεί.

Ακόμα και αν οι απουσίες ήταν τέτοιες, που έκαναν ακόμα και το θετικό αποτέλεσμα δύσκολο για τους «ερυθρόλευκους», ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του, ήταν πραγματικά συγκλονιστικοί.
Και λέω και ο Ερνέστο, γιατί παρέταξε μια ομάδα, όπως ακριβώς θα έπρεπε, έκανε πάρα πολύ σωστές αλλαγές, όσο περίεργο και αν ακούγεται και ο Ολυμπιακός, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Γαλλία και πλέον με νίκη κόντρα στην Άρσεναλ, προκρίνεται στους «16» του Ch. League.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν φοβήθηκαν ούτε για μια στιγμή τον αντίπαλό τους, δημιούργησαν ένα φόρτωμα ευκαιρίες με πιο χαρακτηριστικές αυτές του Μιραλάς και Χολέμπας, αν και πιέστηκε στο τέλος από την ομάδα της Μασσαλίας. Βέβαια θα μου πείτε, στη Γαλλία έπαιζε η Μαρσέιγ να μην κάνει και καμία φάση.
Αλλά και εκεί ήταν στη σωστή θέση ο Μέγερι. Ο Ούγγρος πορτιέρο, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού και έβαλε και αυτός ένα πολύ μεγάλο λιθαράκι, στην σπουδαία νίκη.
Συγκλονιστικός ο Γιάννης Μανιάτης, ως αμυντικός χαφ. Τελικά εκεί στον Ολυμπιακό, παίρνουν παίκτες για δεξί μπακ και τους βγαίνουν αμυντικοί μέσοι (βλέπε Μοντέστο).
Πολύ μεγάλη εμφάνιση και από τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ, ακόμα και αν μερικές φορές χρειάστηκε υπερπροσπάθεια για να απομακρύνουν ορισμένες ενέργειες των Γάλλων. Ο Τοροσίδης μπορεί να μην ήταν αυτός που έχουμε δει στα τελευταία ματς, αλλά και αυτός βοήθησε όσο μπορούσε. Κάποιες σέντρες του ειδικά, ήταν «φωτιά».
Στη μεσαία γραμμή για τον Μανιάτη τα είπαμε. Ο Μοντέστο, έκανε πολύ αθόρυβη δουλειά, ενώ προσπάθησε αρκετές φορές να βγει και στην επίθεση.
Ο Χολέμπας, είχε πολλές καλές ενέργειες, ενώ αν ήταν και πιο τυχερός, θα μπορούσε να είχε σκοράρει κιόλας.
Η παρουσία του Φουστέρ σίγουρα δεν είναι αυτή που έχουμε συνηθίσει, αλλά θέλει μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από τραυματισμό και δεν μπορεί να τρέχει συνεχώς.
Ο Κέβιν Μιραλάς, παραλίγο να γίνει μοιραίος από πολλές απόψεις. Πρώτα για τις πολλές και σημαντικές ευκαιρίες που έχασε. Φαίνεται πως τον έχει πάρει από κάτω, το ότι δυσκολεύεται να σκοράρει. Επίσης αν ο Ιταλός ρέφερι έβλεπε καλύτερα, θα είχε προσέξει, πως το χέρι του Βέλγου, λίγο πριν τη λήξη, είναι μέσα στην περιοχή και άρα πέναλτι. Και μετά ποιος άκουγε τον Βαλβέρδε και με το δίκιο του.
Ο Τζιμπούρ στην επίθεση, για άλλο ένα ματς, τα έδωσε όλα. Σίγουρα χρειάζεται να είναι πιο απλός, αλλά δεν μπορεί να του πει κανείς απολύτως τίποτα, γιατί ακόμα και μέχρι το κέντρο γυρίζει να μαρκάρει, ενώ στα στημένα της Μαρσέιγ, ήταν εκεί να βοηθήσει, την άμυνά του.
Πάμε και στις αλλαγές. Ο Γέστε, για ακόμα ένα ματς, έδειχνε πως μάλλον βαριέται να τρέξει. Μια φορά όμως του ήρθε η μπάλα καλά και με μια απίστευτη ασίστ με εξωτερικό φάλτσο, έβγαλε τον Φετφατζίδη, απέναντι στον Μανταντά, ενώ είχε και ένα πολύ καλό σουτ.
Ο σκόρερ της αναμέτρησης, φέτος είχε ακούσει πολλά. Ότι δεν έχει την όρεξη που είχε πέρσι, ότι «ξεφούσκωσε» και αυτός όπως όλα τα ταλέντα που βγαίνουν τα τελευταία χρόνια, έφτασε να μένει σε αρκετά ματς εκτός 18αδας, αλλά ήρθε και έδωσε την απάντησή του, με ένα «ξερό» αριστερό σουτ.
Το άξιζε και ας ελπίσουμε να του κάνει καλό.
Τέλος, ακόμα και ο Ποτουρίδης που μπήκε στο τέλος, έκανε αυτό που του ζητήθηκε. Να κλείνει χώρους και να κόβει.
Πανάξια λοιπόν νίκη για τον Ολυμπιακό και ακόμα και αν δεν πάρει την πρόκριση, θα έχει να λέει, ότι και στα τρία του εκτός έδρας ματς, ήταν πραγματική ομάδα φέτος.

Υ.Γ. Επιτέλους και λίγοι Έλληνες στην 11αδα. Ξεκίνησε με τρεις και ολοκλήρωσε με πέντε, για πρώτη φορά φέτος ο Ερνέστο Βαλβέρδε !!!
Υ.Γ. 2. Ευτυχώς δεν μπήκε και ο Αμπντούν. Να είναι καλά ο Φετφατζίδης…
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply