Οι Έλληνες μπορούν... Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης

Για άλλο ένα ματς του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, τη μεγάλη διαφορά την έκαναν οι Έλληνες παίκτες του. Η νίκη κόντρα στην Νανσί του … πολύ Μπατούν, ήταν μια προσπάθεια παικτών, που ίσως τα προηγούμενα χρόνια να μην είχαν σχεδόν καθόλου λεπτά συμμετοχής.

Ο Σπανούλης, που φέτος έχει βαλθεί να μας θυμίσει τον παίκτη που πραγματικά θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, φυσικά δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, αλλά ήταν και σε άλλο ένα ματς των «ερυθρόλευκων», χάρμα ιδέσθαι.
Από εκεί και πέρα, οι Παπανικολάου και Πελεκάνος, έδωσαν στον Μπατούν να καταλάβει, πως στην Ευρώπη παίζουν και άμυνα, βγάζοντας εκτός αγώνα, ενώ επιθετικά ήταν καταλυτικοί.
Ο Παπαδόπουλος, έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο, το καλύτερό του φέτος και έδειξε τελικά ότι μπορεί να δώσει λύσεις. Ο Πρίντεζης, έτρεχε, μάρκαρε συνεχώς και δείχνει πως φέτος είναι σε καλό δρόμο, θυμίζοντάς μας αρκετές φορές, τον παίκτη που θαυμάσαμε προ Μάλαγας εποχής.
Από εκεί και πέρα, τι να πει κανείς για τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Έναν παίκτη που γενικώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον αγνοεί χαρακτηριστικά και όταν ίσως και αναγκαστικά τον βάζει στο ματς, ο ψηλός του Ολυμπιακού, πάντα τον εκθέτει, με τις σπουδαίες του εμφανίσεις.
Έτσι και στο ματς με τη Νανσί. Έπρεπε δηλαδή να περάσουν 20 λεπτά, να δει για άλλη μια φορά, ο «Σοφός» ότι ο Χάινς είναι εκτός αγώνα, για να πει του Γλυνιαδάκη να μπει στο ματς;
Φέτος ναι το μπάτζετ δεν είναι μεγάλο, εκτός από το συμβόλαιο του Σπανούλη, αλλά μέχρι στιγμής, από τους ξένους που έχουν αποκτηθεί, ο Γκετσεβίτσιους, είναι μεν καλός παίκτης, αλλά δεν θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του, ο Άντιτς είναι μία του ύψους και μια του βάθους, αλλά οφείλουμε να πούμε, ότι όντως χρειάζεται στον Ολυμπιακό, ενώ ο Χάινς μετά το ματς με την Καντού, είναι εκτός ρυθμού, όχι ότι πριν είχε ξετρελάνει με τις εμφανίσεις του.
Όσον αφορά τον Λούκας, είναι μάλλον λίγος για την ελληνική ομάδα, χωρίς να θεωρείται κακός παίκτης. Μην ξεχνάμε και τον Χάουαρντ, αλλά πως να μην το κάνουμε αυτό, αφού είτε παίζει, είτε όχι μέχρι στιγμής, είναι το ίδιο και το αυτό.
Ο νεαρός Κατσίβελης, πολλά περισσότερα έχει προσφέρει μέχρι στιγμής, ενώ οι Μάντζαρης και Σλούκας, μάλλον θα πρέπει να πάρουν περισσότερα λεπτά, συμμετοχής γιατί το αξίζουν.
Προσωπική μου γνώμη, μπορεί ο Ολυμπιακός να μην είναι το φόβητρο των περασμένων χρόνων, αλλά με χαροποιεί ιδιαίτερα που υπάρχουν πολλοί Έλληνες στο ρόστερ του και με την επιστροφή και του Βασιλόπουλου, όλα θα είναι ακόμα καλύτερα. Αν η επιλογή των ξένων ήταν καλύτερη, η ομάδα θα είχε πολλά περισσότερα να δείξει…
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply