Υπάρχουν κέρδη, ακόμα και στις ήττες... Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης

Μετά από 17 ματς χωρίς να υποστεί την ήττα, η Εθνική Ελλάδος, δεν κατάφερε το ίδιο και κόντρα στη Ρουμανία, καθώς έφυγε από το γήπεδο με το εις βάρος της 3-1 και με αρκετά κακή εμφάνιση, ειδικά στο β’ ημίχρονο.

Αρχικά να πούμε ότι ο Στέφανος Καπίνο, έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φοράει το εθνόσημο στο στήθος, ξεπερνώντας τον Θωμά Μαύρο. Ο νεαρός πορτιέρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος για να λέμε την αλήθεια, δίκαια κλήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος, ήταν αρκετά τρακαρισμένος, ευθύνεται στο πρώτο τέρμα που δέχθηκε, είχε αρκετά διωξίματα και αρκετές τοποθετήσεις λάθος, αλλά σίγουρα είχε και σωστές επεμβάσεις. Στο μέλλον, θα είναι πολύ καλύτερος.
Από εκεί και πέρα, τεράστιο κέρδος για την Εθνική, ήταν ο Κώστας Γιαννούλης, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση, μόνο τρακαρισμένος δεν έδειξε. Αντίθετα, πολύ τσαγανό, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο πολλές προωθήσεις και αμυντικά βοήθησε όσο μπορούσε. Με τον Χολέμπας και τον Γιαννούλη σε εξαιρετική κατάσταση, ο Σπυρόπουλος, μάλλον θα πρέπει να … «ξυπνήσει», για να μπορέσει να διεκδικήσει θέση στους 23 του EURO.
Όσον αφορά τον Μαλεζά, μπορεί να έκανε το λάθος στο τρίτο τέρμα, αλλά δικαιούταν την ευκαιρία του, είχε αρκετές σωστές τοποθετήσεις και μπορεί να πει κανείς, ότι πίσω από τους Παπασταθόπουλο, Αβραάμ και Κυριάκο Παπαδόπουλο, χρειάζεται.
Πάμε και στα αρνητικά που παρουσιάστηκαν και καλό θα είναι να μην επαναληφθούν. Δεν μπορώ να δεχθώ να βλέπω τον Καραγκούνη, που έφτασε τα 35 χρόνια, να αγωνίζεται σαν «σκύλος» και παίκτες όπως οι Σαμαράς, Κονέ, Μήτρογλου, κατά βάση, να μην βγάζουν πάθος και δύναμη, ακόμα και αν το ματς είναι φιλικό.
Οι δύο τελευταίοι, αν και ο επιθετικός του Ατρομήτου δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα, πρέπει να καταλάβουν πως δεν έχουν σίγουρη τη θέση στους 23. Ο Κονέ, είναι σε κάθε κλήση του Σάντος, φαίνεται ότι ο Πορτογάλος τεχνικός τον πιστεύει, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν μπορεί, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, να βρεθεί σε Ουκρανία και Πολωνία το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ο Τζιόλης μετά τον τραυματισμό του, δεν έχει επανέλθει στο επίπεδο που επιθυμούν όλοι. Ο Μάκος δεν ήταν κακός και μάλλον αυτός έπρεπε να μείνει στο γήπεδο και όχι ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού.
Τέλος, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, όσο και να θέλει, ακόμα και αν παίρνει κάποια φάουλ, δεν μπορεί να βοηθήσει πλέον. Θέλει, αλλά μάλλον δεν έχει θέση σε αυτή την Εθνική. Γκέκας, Αθανασιάδης, Μήτρογλου και ίσως ο Μάντζιος, με βάση τις εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα, να είναι αυτοί, που θα βρεθούν στην τελική αποστολή. Σε αυτούς ας προσθέσουμε και τους Σαμαρά, Σαλπιγγίδη που είναι οι σίγουροι, τους Χαριστέα, Χριστοδουλόπουλο (αν φτάσει στα επίπεδα που ήταν πριν τραυματιστεί), που θα δώσουν «μάχη», μάλλον κλείσαμε στο επιθετικό κομμάτι.
Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε, πως οι ενδεκάδες που αγωνίστηκαν σήμερα, είναι απίθανο να τις δούμε έτσι, σε κάποιο από τα επόμενα ματς, καθώς περιελάμβανα πολλά νέα πρόσωπα μαζί.
Αυτό λοιπόν που θέλουμε όλοι να ξεχάσουμε, είναι το δεύτερο ημίχρονο με τη Ρουμανία, αλλά και να καταλάβουμε πως δεν γίνεται να κερδίζεις πάντα, ειδικά όταν κάνεις δοκιμές. Ας ελπίσουμε ο Φερνάντο Σάντος να έβγαλε τα συμπεράσματά του και στα επόμενα παιχνίδια, να εμφανιστεί πιο βελτιωμένη η Εθνική μας.
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply