ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ – ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0-2: Η ανάλυση του αγώνα

Στο γήπεδο της Νεμέας, αναμετρήθηκαν Θύελλα Πετρίου και Παννεμεατικός, με τα «λιοντάρια» αν και τυπικά φιλοξενούμενα, να επικρατούν με 0-2 και να παίρνουν βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Οι τυπικά γηπεδούχοι, αγωνίστηκαν με ένα σύστημα 5-4-1, με τον Βασίλη Μπακασέτα ως δεξί μπακ, πάνω στον Σεφεράι, τον Τσουμάνη αριστερά πάνω στο Δουλκέρογλου, ο Λαφαζάνος είχε την επιτήρηση του Μπασιώτη και ο Πέζος ήταν αυτός που «καθάριζε» τις υπόλοιπες φάσεις.
Από την άλλη πλευρά, οι Μαρινός και Σγούρος είχαν την επιτήρηση του Μιχάλη, με τους Κονγκίνη και Δουβή στο κέντρο να κλείνουν όλους τους χώρους.

Η κίνηση του Θοδωρή Λεκουσιώτη, να τοποθετήσει τον Μπακασέτα στο δεξί άκρο, πέτυχε, αν και είχε ορισμένα προβλήματα στο κέντρο η ομάδα του.
Η Θύελλα ήταν αυτή που είχε την κατοχή, αλλά κάποια κλασσική φάση δεν δημιούργησε, σε αντίθεση με τον Παννεμεατικό, ο οποίος είχε μια κεφαλιά του Σγούρου από πολύ κοντά και ένα σουτ του Μπασιώτη, τα οποία απομάκρυνε ο Κώστας Μπακασέτας.
Ο Παύλος Χουσελάς και ο Γεωργίου, ήταν πολύ δραστήριοι και ταλαιπώρησαν πολλές φορές τους αντιπάλους αμυντικούς, δημιουργώντας αρκετά «ρήγματα».
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, στο 45’ μια λάθος ενέργεια του Μανάβη, έδωσε την ευκαιρία στον Δουλκέρογλου, να τροφοδοτήσει τον Μπασιώτη και αυτός από κοντά να πετύχει το 0-1. Σε ένα γκολ που φέρει ακέραια ευθύνη ο νεαρός τερματοφύλακας του Πετρίου.
Στην επανάληψη, η Θύελλα ήταν υποχρεωμένη να βγει στην επίθεση και έτσι ο Βασίλης Μπακασέτας πέρασε στη φυσική του θέση στο χώρο του κέντρου, ενώ την επιτήρηση του Σεφεράι ανέλαβε πλέον ο Μητράκος, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις.
Η μεγάλη φάση για την ισοφάριση έγινε στο 58’, όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Παύλος Χουσελάς έπιασε υπέροχη κεφαλιά (αλά Νίκος Μαχλάς στην αναμέτρηση με τη Ρωσία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1994), με τον Κεμαλάι όμως να μην μιμείται τον Τσερτσέσοφ, καθώς απογειώθηκε και με μια εκπληκτική επέμβαση, είπε «όχι» στο νεαρό επιθετικό της Θύελλας.
Έτσι στο 64’ σε μια χαμένη μπαλιά ουσιαστικά, ο Μπασιώτης κινήθηκε υπέροχα, παίρνοντας μαζί του Πέζο και Λαφαζάνο, τροφοδότησε τον Δουλκέρογλου, ο οποίος αν και είχε πλάτη τον Τσουμάνη, γύρισε και με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Μπακασέτα, για να γίνει το 0-2.
Από εκεί και πέρα και μετά και την αποχώρηση του Βασίλη Μπακασέτα λόγω τραυματισμού, η Νεμέα δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Η ομάδα του Πετρίου πάντως, δεν είχε την βοήθεια από τον πρώτο της σκόρερ, αλλά και πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Τάκη Μιχάλη, ο οποίος ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα, καθώς οι Μαρινός και Σγούρος τον «εξαφάνισαν».
Από πλευράς νικητών, οι Κονγκίνης, Σγούρος, Κεμαλάι έκαναν καταπληκτικό ματς, πάρα πολύ βοήθησαν οι Μπασιώτης, Δουβής, Δουλκέρογλου και ορεξάτος μπήκε στο ματς ο Τζας, δίνοντας αρκετές λύσεις.
Από τη Θύελλα, καλύτερος όλων ο Παύλος Χουσελάς, με πολύ διάθεση ο Γεωργίου, ο Βασίλης Μπακασέτας ήταν πολύ καλός όπου και αν αγωνίστηκε, ενώ καλές και κακές στιγμές είχαν οι Τσουμάνης και Πέζος.

ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ: Μπακασέτας Κ., Μητράκος, Πέζος, Λαφαζάνος, Τσουμάνης, Μπακασέτας Β. (73’ λ.τρ. Ψυρρής), Καραμάνης, Μανάβης, Γεωργίου, Χουσελάς Π., Μιχάλης (83’ Κασμάς)

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι, Τσιάκος, Χουσελάς Α., Σγούρος, Μαρινός, Κονγκίνης, Δουβής (90’Φρούσιος), Σεφεράι (66’ λ.τρ. Τζας), Γκάνας (85’ Ρογκάκης), Δουλκέρογλου, Μπασιώτης
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

1 σχόλια

  1. gewrgiou paixtara .....

Leave a Reply