Μήπως δεν φταίει μόνο η απραξία ;... γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης

Όλοι περιμέναμε με αγωνία την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Μαρσέιγ, για να δούμε τελικά τι ομάδα δημιούργησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τις τόσες μεταγραφές που έκανε φέτος.

Σίγουρα το γεγονός ότι δεν είχαν οι «ερυθρόλευκοι» ένα επίσημο ματς, θα ήταν ντεσαβατάζ απέναντι στους Γάλλους.
Όπως αποδείχθηκε, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, ρόλο έπαιξε η απραξία.
Τι άλλο έφταιξε όμως; Η πολύ κακή διαχείριση φυσικά από τον τεχνικό του συλλόγου.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ξεκίνησε ένα σχήμα με τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και Χολέμπας στην άμυνα, Μοντέστο - Φέισα στα χαφ, Αμπτούν δεξιά, Γέστε αριστερά και τον Φουστέρ πίσω από τον Μιραλάς.
Πάμε να τα αναλύσουμε.
Οι Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλος, ήταν με διαφορά οι κορυφαίοι των «ερυθρολεύκων». Ο Τοροσίδης, επιθετικά ήταν πολύ καλύτερος από τον Αμπντούν, αλλά αμυντικά είχε προβλήματα και αυτό φάνηκε στη φάση του γκολ.
Όσον αφορά τον Χολέμπας, δεν είχε πολλά προβλήματα, αλλά σχεδόν σε όλες τις φάσεις, έδειχνε σαν να μην ήξερε πώς να απομακρύνει την μπάλα.
Πάμε στο «πολύπαθο» κέντρο. Ο Μοντέστο ήταν ο μοναδικός που ορισμένες φορές έκοψε και δημιούργησε παιχνίδι, χωρίς φυσικά να είναι στους διακριθέντες. Ο Φέισα, εμφανίστηκε στο γήπεδο μόλις σε μια φάση, ενώ ο Γέστε ως αριστερό χαφ, όσο και να θέλει δεν μπορεί, καθώς υστερεί σε ταχύτητα. Ο Ερνέστο δεν το έβλεπε αυτό. Εκτός αυτού, μπορεί να ξέρει μπάλα, αλλά σε καμία περίπτωση, αυτή την περίοδο τουλάχιστον, δεν αντέχει να ξεκινά στην 11αδα.
Πάμε στον Φουστέρ. Αν κάποιος από εσάς κατάλαβε ότι έπαιξε ο Ισπανός, ας έρθει να μου το πει. Η μοναδική φορά που έγινε αντιληπτός, ήταν όταν χάλασε την εξαιρετική μπαλιά του Μοντέστο στον Μιραλάς.
Ο Βέλγος επιθετικός, πραγματικά είχε όρεξη και διάθεση, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο αυτός ήθελε. Από τις αλλαγές και οι τρεις έτρεξαν περισσότερο από αυτούς που αντικατέστησαν. Ο Ιμπαγάσα δεν βγαίνει από την 11αδα, ο Μακούν έτρεξε άσκοπα και φάνηκε «λίγος» στην πρώτη του εμφάνιση, ενώ ο Τζεμπούρ, έδειξε ότι του λείπουν ματς.
Τι έκανε τελικά ο Βαλβέρδε; Κράτησε σε όλο το ματς ίσως τον χειρότερο παίκτη του Ολυμπιακού, τον Αμπντούν, θυμήθηκε να κάνει τις αλλαγές όταν το ρολόι έφτανε στο 65’, ενώ στο τέλος έδωσε εντολή να βγουν μπροστά, με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο.
Το χειρότερο από όλα ήταν φυσικά οι δηλώσεις μετά το ματς, που τόνισε ότι πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα!!!

Και τις τόσες μεταγραφές κύριε Ερνέστο, τις έκανες για να βγεις πρώτος στην Ελλάδα;;;

Στην πρώτη σου απόπειρα με τον Ολυμπιακό στο Champions League, αποκλείστηκες πανηγυρικά από την Ανόρθωση, ενώ στη δεύτερη, δεν εμφανίστηκες μάλλον στον πάγκο.


Υ.Γ. Μια απλή ερώτηση, τι χειρότερο είχαν οι Ρόμενταλ και Ζαϊρί από τον Αμπντούν;

Υ.Γ. 2 Δύο παίκτες ως δεξί χαφ έχεις, Χαβίτο και Γκρμπιτς και αυτοί εκτός Ευρώπης (δε λέω άδικα, αλλά για να είναι στο ρόστερ, τους θεωρείς καλύτερους από τους δύο που αποχώρησαν).

Υ.Γ. 3 Όσον αφορά αυτούς που πανηγύρισαν με την αποχώρηση του Ριέρα, θεωρώντας τον «παλτό», νομίζω χθες να είδαν πόσο λάθος έκαναν. Γιατί καλός και χρυσός ο Αμπντούν, αλλά δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της Ευρώπης. Καλός και χρυσός ο Γέστε, αλλά τη λέξη ταχύτητα δεν την έχει στο ρεπερτόριό του.

Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply