A' ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ


Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α’ Κορινθίας και όπως συνηθίζουμε, προσπαθούμε με όσο πιο αντικειμενικό τρόπο γίνεται, για την ανάδειξη των καλύτερων μέχρι στιγμής.
Το έργο μας φυσικά μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς ειδικά στο χώρο του κέντρου, επικρατεί συνωστισμός παικτών οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετικό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.
Στην άμυνα ήταν λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, αν και εκεί υπήρξε μια δυσκολία, όπως και στην επίθεση. Όσον αφορά τον τερματοφύλακα, έπαιξε ρόλο και η δυναμικότητα της ομάδας, το γενικότερο ρόστερ και όχι μόνο οι σπουδαίες εμφανίσεις των πορτιέρο.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά την καλύτερη 11αδα του Α’ γύρου (κατά τη γνώμη μας).

  1. Κολιμάδης Νίκος: Φαίνεται τελικά, πως όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, όλο και καλύτερος γίνεται. Ο έμπειρος πορτιέρο του Αστέρα Δερβενίου, μαζί με τον Θανάση Δάνη, το άλλο… «γεροντοπαλίκαρο», (με την καλή έννοια φυσικά), οδηγούν τον Αστέρα, σε μια πολύ καλή σεζόν. Σπουδαίο πρωτάθλημα πραγματοποιεί και ο Κώστας Γκίκας και μάλιστα το πιο μεστό της καριέρας του, η Κλένια διαθέτει την καλύτερη άμυνα, αλλά υπάρχει και ένα εντελώς διαφορετικό ρόστερ στις δύο συγκεκριμένες ομάδες, οπότε ο Κολιμάδης κερδίζει στο photo finish, την πρωτιά. Αξίζει να αναφέρουμε πως πολύ καλή σεζόν πραγματοποιούν και οι Καζής, Κεμαλάι, Κόντης και φυσικά ο πάντα σταθερός Χόντια.
  1. Ροθώνης Γιάννης: Την τελευταία μέρα των μεταγραφών, ο Σαρωνικός Γαλατακίου, έκανε την έκπληξη, αποκτώντας τον Ροθώνη από τον Πέλοπα Κιάτου. Αρκετοί πίστεψαν, ότι ο νεαρός παίκτης, πήγε απλά για περάσει την ώρα του. Όλοι γελάστηκαν, καθώς έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του και έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του να βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος.
  1. Γκαρμίρης Κώστας: Μία από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος, η άλλη είναι ο συμπαίκτης του, Γρηγόρης Κρίκας. Ο νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας, πραγματοποίησε σπουδαίο πρώτο γύρο, ενώ έχει βοηθήσει και επιθετικά, σκοράροντας και τρία γκολ (με αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, εντυπωσιακότερο όλων). Ο μοναδικός που τον «απείλησε», ο νεαρός Γιάννης Μακρής της Κλένιας.
  1. Βελέντζας Κώστας: Η απόλυτη εμπειρία. Ο κλασσικός αρχηγός του Πέλοπα Κιάτου, άσχετα αν πλέον το περιβραχιόνιο φορά ο Παπαβασιλείου, επέστρεψε για να βοηθήσει την μεγάλη του αγάπη. Από τους λίγους που στάθηκαν στο ύψος τους, στο κακό ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» και στη συνέχεια προσέφεραν τα μέγιστα, ώστε ο Πέλοπας να φτάσει να διεκδικεί και πάλι το πρωτάθλημα. Από κοντά και ο έτερος Βελέντζας και συμπαίκτης, ο Δημήτρης, σε πολύ καλές εμφανίσεις. Έχει σημειώσει και 1 γκολ μέχρι στιγμής.  
  1. Μπαλάφας Παναγιώτης του Βασιλείου: Ίσως ο πιο σταθερός αμυντικός του πρωταθλήματος. Έχει συνθέσει με τον Λέκκα, ένα εξαιρετικό δίδυμο και του «κλέβει» τη θέση στο «νήμα», γιατί αυτή τη στιγμή είναι πιο πολυσύνθετος. Ο Μπαλάφας ίσως για πολλούς να ήρθε το καλοκαίρι στην Κλένια, ως εναλλακτική λύση, άργησε να βρει θέση βασικού, αλλά όταν τα κατάφερε, δεν ξαναβγήκε. Έχει πετύχει και 2 γκολ στο πρωτάθλημα, σε 14 εμφανίσεις.
  1. Παπαβασιλείου Τάκης: Ο απόλυτος άρχοντας του κέντρου. Αρχηγός με τα όλα του. Όταν πήρε μπρος, ο Πέλοπας ανέβασε στροφές και ταχύτητα και επέστρεψε στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Σε 14 συμμετοχές, έχει σημειώσει 5 γκολ και είναι αυτός που καθοδηγεί την ομάδα, από το κέντρο και μπροστά.
  1. Σεννής Αλέκος ή Μαυρέλης Δημήτρης: Εδώ όσο και αν προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε να αναδείξουμε νικητή, ανάμεσα στους δύο πολύπειρους μέσους. Μεγάλα ματς και από τους δύο. Ο πρώτος ήταν συγκλονιστικός στα ντέρμπι με Πέλοπα Κιάτου και Ελλάς Βέλου, ενώ ο δεύτερος αναδείχθηκε νικητής στη μεταξύ τους «μάχη», στο Θώδειο. Ίσως να έχει ένα πολύ μικρό προβάδισμα ο αρχηγός των «οράνιε», καθώς ο Σεννής έχει τους Μπαστούνη, Γεώργαρη Χ., Γεώργαρη Σπ., δίπλα του, ενώ ο ίδιος βρίσκεται ανάμεσα σε νεαρούς και όχι τόσο έμπειρους, εκτός του Αντωνίου, αλλά ταλαντούχους παίκτες (Μίχα).
  1. Γεώργαρης Χρήστος: Σπουδαία σεζόν μέχρι στιγμής και για τον Χρήστο Γεώργαρη. Αυτός που όταν στις αρχές του πρωταθλήματος η ομάδα δεν είχε βρει ακόμα ρυθμό, έδωσε τις λύσεις στην επίθεση, σώζοντας βαθμούς (νίκες με Ηρακλή Λεχαίου και Σολωμό), ενώ όταν δεν βρίσκεται σε καλή μέρα (με ΠΑΟΛ, λόγω τραυματισμού), η Κλένια έχει σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης.
  1. Δάνης Θανάσης: Ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Παρά τα χρόνια του, ο πολύπειρος επιθετικός, εμφανίζεται σε καταπληκτική κατάσταση και με 16 γκολ, σε 15 ματς, εκτός από πρώτος σκόρερ, οδηγεί και την ομάδα του σε μια πολύ καλή παρουσία. Ο Αστέρας Δερβενίου, βρίσκεται στην 5η θέση με 28 βαθμούς και αυτό το χρωστάει, κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον Δάνη.
  1. Μαρτίνος Αρίωνας: Ο καλύτερος επιτελικός μέσος του πρωταθλήματος. Από τα πόδια του περνούν όλες οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάς Βέλου, ενώ οι εκτελέσεις του στα στημένα, είναι κίνδυνος – θάνατος για κάθε αντίπαλο τερματοφύλακα. Σε 15 ματς, έχει πετύχει και 6 γκολ, δίνοντας σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του.
  1. Αμπαδιωτάκης Μανώλης του Γεωργίου: Τον μάθαμε πέρσι, όταν εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, στον Ισθμιακό. Φέτος, είναι από αυτούς που έχουν δώσει την ευκαιρία στον Σαρωνικό Γαλατακίου, να βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος και μετά από χρόνια, να μην έχουν το φόβο του υποβιβασμού, για την ώρα. Με 11 τέρματα, σε 15 ματς, κερδίζει τον Τάκη Μιχάλη, για τη θέση του δεύτερου επιθετικού, παρά το γεγονός ότι ο σέντερ φορ της Θύελλας Πετρίου, έχει σημειώσει 14 γκολ. Η πληθωρικότερη παρουσία του μικρού, του δίνει τη νίκη, στην άτυπη αυτή «μάχη».
Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply