«Έχουμε ίδιες πιθανότητες με Ιταλία»

Την αισιοδοξία του ότι η Εθνική Ομάδα πόλο γυναικών είναι ικανή να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου εξέφρασε ο Γιώργος Μορφέσης, λίγο πριν τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη Ιταλία (17:00, ΝΕΤ).

Αναλυτικά η συνέντευξη του ομοσπονδιακού προπονητή στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

-Ποιες είναι οι πιθανότητές μας απέναντι στην Ιταλία;

«Οποιαδήποτε ομάδα κι αν ήταν στον τελικό έχει τις ίδιες πιθανότητες με την άλλη. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, που κρίνεται πάντα στις λεπτομέρειες, ποιος θα έχει το πιο καθαρό μυαλό, ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη, αλλά πολλά εξαρτώνται και από τον παράγοντα της διαιτησίας, που είναι καθοριστικός στο άθλημά μας».

-Παίζει καθόλου ρόλο στην ψυχολογία ότι έχουμε νικήσει ήδη την Ιταλία σε αυτή τη διοργάνωση;

«Ένας τελικός είναι πάντα ιδιαίτερο παιχνίδι, όποιο αποτέλεσμα κι αν έχει προηγηθεί. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Έχουμε μια καλή προϊστορία με την Ιταλία, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Είναι μια ομάδα με μεγάλη παράδοση στο γυναικείο πόλο, τα τελευταία δύο χρόνια έχει παρουσιάσει πολύ μεγάλη βελτίωση, έπαιξε στον μικρό τελικό στη Σανγκάη, έχει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και γενικά είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος».

-Η άμυνα θα είναι το κλειδί για την Εθνική και στον μεγάλο τελικό;

«Η Εθνική ομάδα πάντα έχει ως βάση της την άμυνα. Για να παίξεις όμως καλή άμυνα, πρέπει να ξεκινήσεις από την επίθεση. Να τελειώσεις σωστά την επίθεση για να μη δώσεις δικαίωμα για αμυντική κόντρα, για κάποιο σουτ από λάθος θέση, για κάποιο επιθετικό φάουλ που μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση… Το πιο σημαντικό είναι να πάμε σε οργανωμένη η άμυνα. Πρέπει η άμυνα να είναι πολύ καλή απέναντι στις δύο φουνταριστές της Ιταλίας, που είναι από τις καλύτερες της διοργάνωσης, τη Φρασινέτι και την Καζανόβα. Ελπίζω να μην υπάρξουν πολλές ποινές, αλλά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παίξουμε καλά στον παίκτη λιγότερο».

-Θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε κάποια παίκτρια σε αυτή τη διοργάνωση ως πολυτιμότερη;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία. Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί για το καλύτερο, που προσπαθεί να διορθώσει ή να κρύψει τις αδυναμίες της και να εκμεταλλευτεί τα ατού της. Γι’ αυτό δουλεύουμε όλοι μαζί, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Από την αρχή του τουρνουά δεν ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση γιατί δεν είχαμε πολύ χρόνο για προετοιμασία. Τα τρία ματς που δώσαμε στο ‘Θέτις Cup’ μάς έκαναν καλό. Μεγάλος στόχος ήταν να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο και να περάσουμε στο προολυμπιακό τουρνουά. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στον ημιτελικό με την Ουγγαρία. Η ομάδα βρήκε τη φόρμα της την κατάλληλη στιγμή. Αυτός είναι ο στόχος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και μόνο ότι συμμετέχουμε σε τελικό σε τρίτη συνεχή μεγάλη διοργάνωση είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε πολύ περήφανοι που τα τελευταία χρόνια δείχνουμε μια σταθερότητα, κάτι που είναι το πιο σημαντικό σε αυτό το επίπεδο πρωταθλητισμού».

-Η Εθνική εκτός από ταλέντο και ποιότητα έχει δείξει ψυχή. Παρά τις δυσκολίες, αντέξατε στο Ευρωπαϊκό. Πιστεύετε πως θα τα καταφέρετε μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Αυτός είναι ο στόχος. Θα παλέψουμε στο προολυμπιακό τουρνουά για να πάρουμε τη θέση που μας αρμόζει μετά τις επιτυχίες των τελευταίων τριών χρόνων, δηλαδή για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν πάνε τα πράγματα καλά κι έτσι όπως πάνε, αν δεν έχουμε τραυματισμούς και κρατήσουμε το κίνητρο των κοριτσιών ψηλά-γιατί δυστυχώς έχουμε συνεχόμενες απογοητεύσεις και αδιαφορία όπως έχουμε πει χιλιάδες φορές-υπάρχει ταλέντο για να τα καταφέρουμε. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση και να καθαρίσουμε το μυαλό μας από αυτά τα προβλήματα. Υγεία να υπάρχει και με λίγη τύχη, θα πάνε όλα καλά».

-Αν σας ζητούσαμε να διαλέξετε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης, τι θα διαλέγατε;

«Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply