Πρωταθλήτρια χειμώνα η Κλένια, παραμένει φαβορί για την πρωτιά


Ολοκληρώθηκε και επίσημα ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κορίνθίας, όπου και βρήκε στην πρώτη θέση την Κλένια με 38 βαθμούς και 4 διαφορά από την δεύτερη Ελλάς Βέλου. Με βάση τα αποτελέσματα, δίκαια βρίσκεται στην κορυφή. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα και επίθεση (44-10), έχει μόλις μία ήττα (ΠΑΟΛ) και γενικά έχει παίκτες που την έχουν οδηγήσει με ασφάλεια.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χρήστος Γεώργαρης και πολλές οι βοήθειες από τους Μπεξή, Λέπετζη και Σεννή. Σπουδαίο πρωτάθλημα από τους Μπαλάφα Π.Β. και Λέκκα, ενώ «φύλακας άγγελος» είναι ο Γκίκας.
Στη δεύτερη θέση, η Ελλάς Βέλου, η οποία δεν κατάφερε να πάρει κανένα από τα θεωρούμενα ως ντέρμπι. Ήρθε 0-0 με Πέλοπα και ηττήθηκε 0-2 και 1-3 από Κλένια και ΠΑΟΛ, εντός έδρας, έχοντας και παράπονα από τη διαιτησία και στις δύο αναμετρήσεις. Για άλλη μια χρονιά πολύ καλό πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο Μαρτίνος και με πολλές βοήθειες από τον Αράπι, ενώ Αθανασόπουλος, Κοσκολέτος και Πιλιαφάς είχαν σημαντικές «εκλάμψεις».
Ακολουθούν Πέλοπας Κιάτου και ΠΑΟ Λουτράκι, με 33 βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά από ένα κακό ξεκίνημα και με πολλές απώλειες βαθμών, κατάφεραν σιγά – σιγά να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, έχοντας τους Πετρόπουλο και Παπαβασιλείου, ως «στυλοβάτες».
Οι «οράνιε» μετά από μια σεζόν στην Δ’ Εθνική, διατήρησαν τον κορμό τους και με την παρουσία πολλών ταλαντούχων νεαρών θέλησαν να προχωρήσουν. Αντωνίου και Μαυρέλης έχουν δώσει τις πιο πολλές λύσεις, Αποστολάκης και Χρυσαφίδης στη συνέχεια, ενώ οι Κρίκας και Γκαρμίρης είναι οι αποκαλύψεις.
Στην 5η θέση βρίσκεται ο Αστέρας Δερβενίου με 28 βαθμούς και τον «γερόλυκο» Θανάση Δάνη, να τον έχει πάρει από το χέρι και να τον οδηγεί εκ του ασφαλούς, σε μια εξαιρετική σεζόν. Με 16 γκολ μάλιστα, ο πρώην επιθετικός του Πέλοπα, βρίσκεται και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Άξιοι συμπαραστάτες, ο Νίκος Κολιμάδης, κάτω από τα δοκάρια και ο Δημόπουλος με τον Νιάνγκ στο χώρο του κέντρου.
Σαρωνικός Γαλατακίου και Ολυμπιακός Λουτρακίου, «συγκατοικούν» με 25 βαθμούς στη συνέχεια, με την ομάδα του Μάκη Μαργέτη, να κάνει ένα σπουδαίο finish με θετικά αποτελέσματα, πριν τα διακόψει η ήττα με 0-4 από την Κλένια. Πάντως ο πρώτος γύρος του Σαρωνικού, κρίνεται εξαιρετικός και ακόμα πιο εξαιρετικές οι εμφανίσεις του Μανώλη Αμπαδιωτάκη στην επίθεση, αλλά και επιβλητική η παρουσία του Γιάννη Ροθώνη στα μετόπισθεν.
Όσον αφορά τους Λουτρακιώτες, για την ιστορία του Ολυμπιακού, η 7η θέση φυσικά και δεν θεωρείται επιτυχία. Με βάση τα πολλά προβλήματα όμως που έχουν υπάρξει φέτος, από την σύσταση του συμβουλίου, τους πολλούς τραυματισμούς που είχε να αντιμετωπίσει ο Τάσος Πέρρας, μάλλον θετικό πρόσημο μένει στο τέλος, με τον Κατσιάπη, να είναι αυτός που έχει κάνει τη διαφορά, σπουδαίες εμφανίσεις από τον Κόντη, ενώ και ο νεαρός Ζερβός, έχει βοηθήσει αρκετά. Σημαντικά τα γκολ και του Κολλυρόπουλου, αν και λόγω τραυματισμών έχει αγωνιστεί λίγο.
Στον Ηρακλή Λεχαίου, επέστρεψε στον πάγκο του ο Δημήτρης Κριτσελάς, όπως και στην ομάδα ο Σιαμπάνης. Αρκετά τα νέα παιδιά που προωθούνται και φέτος, κάτι που κάνει με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος, αλλά αυτοί που έχουν κάνει και πάλι τη διαφορά είναι οι Καρσιώτης, Παινέσης Αλ., έχοντας και την προσθήκη του νεαρού Καλύβα. Σπουδαίο πρωτάθλημα και από τον Καζή κάτω από τα δοκάρια.
Στην 9η θέση, η Θύελλα Πετρίου, με τον Τάκη Μιχάλη (14 γκολ), για άλλη μια χρονιά να βρίσκει δίχτυα και να βοηθάει στο μέγιστο την ομάδα του. Αυτός που έχει δώσει το κάτι παραπάνω όμως είναι ο Βασίλης Μπακασέτας, που στο χώρο του κέντρου, στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος, αγωνίζεται και για τους Μανάβη, Καραμάνη, που έχουν λίγα καλά ματς στο ενεργητικό τους.
Ο Παννεμεατικός στη 10η θέση και με 17 βαθμούς, μόνο ικανοποιημένος δεν μπορεί να είναι, με βάση το ρόστερ που διαθέτει. Αρκετά λάθη δεν άφησαν το σύλλογο να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία. Η παρουσία του Σταύρου Μπινιάρη πλέον στον πάγκο, αναμένεται να αλλάξει τα πράγματα. Όσον αφορά τους παίκτες, κορυφαίος όλων ο Δημήτρης Κονγκίνης στον α’ γύρο, καθώς ήταν ο πιο σταθερός σε απόδοση. Πολλές βοήθειες από τον Μπασιώτη και τα 12 γκολ του, ενώ σπουδαίο πρωτάθλημα πραγματοποιεί κάτω από τα δοκάρια και ο Κεμαλάι.
Και πάμε στις ομάδες που δίνουν για την ώρα την μάχη της παραμονής.
Πανσολυγειακός – Σολωμός και Προοδευτική Περιγιαλίου. Η ομάδα του Σοφικού, στην 3η συνεχή χρονιά στην Α’ Κατηγορία, εμφανώς αλλαγμένη σε σχέση με αυτή που θαυμάσαμε στην πρώτη της σεζόν, δεν έχει δείξει σπουδαία πράγματα και θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να μην κινδυνεύσει. Μπάρτζης και Κούτρας Ι.Κ., έχουν ξεχωρίσει, με τον Κούτρα Ι.Γ., να είναι εμφανώς πεσμένος σε σχέση με άλλες χρονιές.
Στην ομάδα του Σολωμού, το γεγονός ότι ακόμα το παλεύει είναι επιτυχία. Πολλοί την είχαν για το μεγάλο φαβορί μαζί με τον Άλμπατρο για τον υποβιβασμό, αλλά με το δυναμικό του παιχνίδι, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Γκότσης, Μελέτης κατά βάση έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο «κουπί».
Στο Περιγιάλι, η φυγή του Κώστα Βελέντζα, μάλλον άλλαξε τις ισορροπίες κάτι που δείχνει την μεγάλη ποιότητα του παίκτη. Κατά βάση ο Τσάκωνας κάνει τη διαφορά, με μεγάλη αποκάλυψη τον νεαρό Ρουστέμ Ραπουσάι στο χώρο του κέντρου.
Και πάμε στις απογοητεύσεις του πρωταθλήματος.
Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Άλμπατρος Κόρφου και Ισθμιακός.
Η ομάδα του Ξυλοκάστρου, διανύει ίσως τη χειρότερη χρονιά της και αν δεν υπήρχε και η νίκη επί της Θύελλας Πετρίου στην τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, μάλλον θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Κάνουν ότι μπορούν οι Δεδάκης και Παπαδόπουλος, αλλά άγνωστο αν θα είναι αρκετοί.
Στον Κόρφο, το γεγονός ότι υπάρχουν ως ομάδα, επιτυχία είναι. Οι αλλαγές του περασμένου καλοκαιριού, λίγο έλειψε να φέρουν τη διάλυση. Τελικά συσπειρώθηκαν, ξεκίνησαν το πρωτάθλημα πολύ άσχημα, αλλά στη συνέχεια συγκέντρωσαν 7 βαθμούς και συνεχίζουν να το παλεύουν. «Όαση», ο Ιωσή Μουρατίδης.
Και τελειώνουμε με τον Ισθμιακό. Από το καλοκαίρι ήταν φανερό πως η χρονιά θα είναι δύσκολη. Δημιουργήθηκε συμβούλιο, σχετικά αργά, αλλά επέστρεψαν παίκτες (Πιπίνης, Μιχάλαρος), παρέμεινε και ο Ρουσλάν και πολλοί πίστεψαν ότι η σεζόν θα είναι καλή. Ο τραυματισμός του Ρουσλάν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και η 6αρα από τον Παννεμεατικό, έφερε αναστάτωση.
Τελικά λίγο έλειψε να διαλυθεί ο σύλλογος, καθώς κατατέθηκαν αρχικά τα δελτία, αλλά πρυτάνεψε η λογική και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η «μάχη».
Η πρόσληψη του κ. Καραθανάση άλλαξε το κλίμα, ήρθε το 2-2 με τον Πέλοπα, αλλά στη συνέχεια οι ήττες από Βέλο (0-1), Λέχαιο (0-2), Σολωμό (0-2) και η ισοπαλία με Πανσολυγειακό (0-0), διατήρησε την ομάδα στην τελευταία θέση με 6 βαθμούς και έκανε το έργο της ενόψει του β’ γύρου ακόμα πιο δύσκολο.  
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply