Κέρδος ο Μέγιερι... Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης


Αν και ήταν μεγάλο ρίσκο να ρίξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη μάχη κόντρα στην Ντόρτμουντ έναν τερματοφύλακα που δεν είχε σχεδόν καθόλου συμμετοχές, ακόμα και στα φιλικά παιχνίδια, ο Μπάλαζ Μέγιερι, ξεπέρασε γρήγορα το αρχικό τρακ και ενέπνεε σιγουριά στην άμυνά του.

Ο νεαρός Ούγγρος, ήταν πολύ σταθερός στις εξόδους του και έδειξε πως πλέον η θέση του βασικού τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό είναι δική του αν συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει ειδικά από την αρχή της φετινής προετοιμασίας.
Φαίνεται τελικά, η υπομονή του τεχνικού των «ερυθρολεύκων», για τον Φράνκο Κοστάντζο τελείωσε και ο Αργεντίνος, αν δεν συμβούν απίθανα πράγματα, πρέπει να θεωρείται «τελειωμένος».
Από εκεί και πέρα, ο Βάσκος τεχνικός, είχε και πάλι λάθη στο στήσιμο της ομάδα του. Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στη βασική ενδεκάδα, τον Φέισα, ο οποίος προερχόταν από απουσία εβδομάδων. Ο Σέρβος βρέθηκε σε τραγική μέρα και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του.
Επίσης καταντάει εμμονή η χρησιμοποίηση του Μοντέστο ως δεξιού οπισθοφύλακα, σε μια θέση που ο Κορσικανός πραγματικά δεν μπορεί. Θα ήταν προτιμότερο δηλαδή να χρησιμοποιηθεί εκεί ο Μανιάτης, ο οποίος μάλιστα στο ματς με τον ΟΦΗ ήταν πολύ καλός και να περάσει στο χώρο του κέντρου ο Μοντέστο, αλλά είπαμε ο Βαλβέρδε, δεν αλλάζει μυαλά.
Στη συνέχεια αποφάσισε να περάσει στο ματς τον Αμπντούν, ο οποίος συνεχίζει να μην μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, όσο και αν προσπαθεί. Ο Αλγερινός, δείχνει ότι δεν κάνει για τέτοια ματς.
Το πιο εντυπωσιακό από όλα ήταν βέβαια η τοποθέτηση του Πάντελιτς στο δεξί ή στο αριστερό άκρο!!! Ο Σέρβος επιθετικός και βαρύ κορμί είναι και δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι και ο πιο γρήγορος παίκτης. Άρα χαραμίστηκε εκεί που αγωνίστηκε!!!
Και όμως παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός δικαιούταν το βαθμό της ισοπαλίας, μιας και ο Ρώσος διαιτητής δεν είδε το χέρι του Χούμελζ, αν και η φάση έγινε ακριβώς μπροστά του. Όχι για να μη λέμε ότι τέτοιοι ρέφερι υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα !!!
Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες, οι Αβραάμ, Μέλμπεργκ (ο οποίος είχε την ευκαιρία στο 92’ να ισοφαρίσει), Ορμπάιθ (για άλλο ένα ματς), ήταν οι κορυφαίοι.
Έτρεξε πολύ ο Χολέμπας, αλλά λίγο έλειψε να χαρίσει το 2-0, λάθη για άλλο ένα ματς από πλευράς Μαρκάνο (εντυπωσιακό το ότι έγινε αλλαγή, μιας και δεν συνηθίζεται).
Λίγα πράγματα από τον Ιμπαγάσα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» να μην μπορούν να δημιουργήσουν πολλά πράγματα επιθετικά, όσο περνούσε η ώρα.
Ο Μιραλάς ξεκίνησε με όρεξη, έκανε ενέργειες αλλά στη συνέχεια κλείστηκε, ενώ ο Τζεμπούρ ήταν απομονωμένος και αποκομμένος.
Πλέον ο Ολυμπιακός οφείλει στη Μασσαλία κόντρα στη Γαλλία, να πάρει τη νίκη, αν θέλει να ελπίζει για πρόκριση, ενώ ανάλογα με το αποτέλεσμα Άρσεναλ – Ντόρτμουντ (νίκη των Άγγλων), είναι βολική και η ισοπαλία, με την προϋπόθεση, ότι στο τελευταίο ματς, οι «ερυθρόλευκοι» θα επικρατήσουν της ομάδας του Βενγκέρ και θα συνεχίσουν στο Europa League.

Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply