Έπαιξε σωστά και … κέρδισε… Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης


Αν και το ξεκίνημα ήταν λίγο μουδιασμένο και λίγο έλειψε να δεχθεί το γκολ, ο Ολυμπιακός στην πρώτη του ουσιαστικά οργανωμένη φάση, μπήκε μπροστά στο σκορ, με το τέρμα του Χολέμπας, μετά από την ομολογουμένως αριστουργηματική σέντρα του Μαρκάνο.
Βέβαια όσο περνούσε η ώρα, οι Γερμανοί δημιουργούσαν όλο και περισσότερα προβλήματα και το γκολ υπέρ τους, ήταν θέμα χρόνου, όπως και έγινε.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους και με ένα παλικαρίσιο γκολ του «τρομοκράτη» Τζιμπούρ, πήγε στα αποδυτήρια με το 2-1 υπέρ του.
Στην επανάληψη, έπαιξε ακριβώς όπως έπρεπε ο Ολυμπιακός, κλείνοντας τους χώρους, με τον Ιμπαγάσα να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και τους Ορμπάιθ και Μακούν να είναι σε σπουδαίο βράδυ, πήρε αυτό που άξιζε πραγματικά.
Τελικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όταν αφήνει τους κομπλεξισμούς του εκτός, στήνει σωστά την ομάδα.
Αν και ψάχνει μανιωδώς να βρει θέση βασικού στον Μαρκάνο, ο οποίος εκτός από την υπέροχη σέντρα στο πρώτο γκολ, για άλλη μια φορά ήταν μέτριος, αυτή τη φορά διαχειρίστηκε σωστά το ματς.
Βέβαια ο Μοντέστο αν και ως δεξί μπακ, πραγματικά δεν μπορεί, σε αντίθεση με τη θέση του αμυντικού χαφ, που είναι εξαιρετικός, πάλι πήρε θέση στο άκρο της άμυνας.
Όταν πέρασε στη μεσαία γραμμή ήταν σχεδόν αλάνθαστος, ενώ πέτυχε και ένα καταπληκτικό γκολ, εκμεταλλευόμενος την «συστημένη» σέντρα του Ιμπαγάσα.
Μετά από πολύ καιρό αγωνίστηκαν οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας και ήταν από τους κορυφαίους. Θα πρέπει επιτέλους και ο Βαλβέρδε να το δει αυτό και να μην τους κουνάει από εκεί.
Ο Μακούν ξέρει πολύ μπάλα και σχεδόν όλες του οι πάσες, είναι σε σημείο που υπάρχει συμπαίκτης και ποτέ σχεδόν με δεύτερο κοντρόλ, κάτι που δείχνει την ποιότητά του. Όταν θα πάρει περισσότερα λεπτά, δεν θα βγαίνει με τίποτα.
Φανταστική εμφάνιση και για τον Ορμπάιθ, ο οποίος αρχίζει και επαναφέρει στις μνήμες των φιλάθλων του Ολυμπιακού, τον Ιεροκλή Στολτίδη, καθώς θυμίζει πολύ το παιχνίδι του.
Πολύ δουλειά και από τον Χολέμπας, ο οποίος μάλλον θα πρέπει να γίνει γρήγορα Χολέβας, για να τον δούμε και στην Εθνική, γιατί έχει θέση.
Σπουδαίο ματς και από τον Τζιμπούρ, που στα δύσκολα σκόραρε και γενικώς τον αισθάνθηκαν για τα καλά οι αμυντικοί της Μπορούσια.
Πολύ δουλειά στο οργανωτικό κομμάτι από τον Μιραλάς, έδωσε μπαλιές για γκολ στους συμπαίκτες του, αλλά ο ίδιος ήταν σε κακή μέρα επιθετικά.
Αφήσαμε τελευταίο τον άνθρωπο που δικαίως μέχρι στιγμής τα είχε … ακούσει από φιλάθλους, δημοσιογράφους και γενικά τον οποιοδήποτε που βλέπει μπάλα.
Ο Φράνκο Κοστάντσο, μπορεί να μην ήταν συγκλονιστικός, αλλά σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις έσωσε σίγουρα γκολ, ήταν πολύ πιο αποφασιστικός και στις εξόδους του, ενώ ενήργησε πολύ σωστά στη φάση που βγήκε και πρόλαβε τον Λεβαντόφσκι. Σήμερα ήταν σε αυτούς που βοήθησαν να έρθει η νίκη.

Υ.Γ. Στα θετικά η επιστροφή του Μανιάτη, ο οποίος ως μπακ είναι κλάσεις ανώτερος του Μοντέστο, ενώ μετά από πολλά ματς, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τρεις Έλληνες στην 11αδα του. Είναι και αυτό μια πρόοδος…

Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply