Δύο όμορφα γκολ και τίποτα παραπάνω!Γράφει ο Αντώνης Σουκαράς

Αν εξαιρέσουμε τα δύο πανέμορφα γκολ,το ένα του Μιραλάς και το άλλο του Λεονάρντο,δεν είχαμε τίποτα το ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε από αυτό το ντέρμπι.
Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε,μπήκε στο παιχνίδι και μετά το πρώτο πεντάλεπτο πήρε την κατοχή,πήραν όλες σχεδόν τις μονομαχίες και έτσι βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση.
Το πρόβλημα όμως για τους ''κιτρινόμαυρους'' και τον Νίκο Κωστένογλου ήταν πως η ομάδα δεν είχε την σωστη ανάπτυξη για να μπορέσει να σπάσει την αντίπαλη άμυνα.'Ετσι σε συνδιασμό με τον εκνευρισμό που προκάλεσε ο Κωνσταντινέας δίνοντας πολύ εύκολα κίτρινες κάρτες,δεν γινόταν όμορφο παιχνίδι.
Τα πράγματα άλλαξαν κάπως για την ΑΕΚ,με τον Λεονάρντο να πηγαίνει αριστερά,ο Γκούντιονσεν στα δεξιά και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.Με αυτό το σχήμα η ΑΕΚ μπόρεσε να ''σπασει'' την ''ερυθρόλευκη'' άμυνα,χωρίς όμως η τελευταία πάσα να είναι σωστή για να βγει κάποια ευκαιρία για γκολ.
Είπα τόσα πολλά για την ΑΕΚ και θα μου πείτε γιατι...γιατί αυτή είναι η αλήθεια η ΑΕΚ μπήκε με πάθος για να πάρει τον αγώνα.
Ας πάω όμως και λίγο στον Ολύμπιακό.Όπως όλοι ξέρουμε οι ''ερυθρόλευκοι'' διαθέτουν ένα ρόστερ που μπορεί  ανά πάσα στιγμή να σου προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα.Και έτσι έγινε,με τον Κέβιν Μιραλάς να κάνει ''ρόμπα'' τον Μανωλά,νικόντας με εκπληκτικό πλασέ τον Αραμπατζή(23').
Μετά το γκολ η ΑΕΚ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο,δεν έχασε όμως το πάθος με το οποίο μπήκε στο παιχνίδι,αυτό την έκανε να ξανά ανεβάσει ρυθμούς προς την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Έτσι λοιπόν φτάνουμε στην φάση του 43' που ξεκίνησε από τον Βάργκας να παίρνει δύο μονομαχίες στέλνοντας την μπάλα στον Λεονάρντο ο οποίος με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του ακίνητου Κοστάντσο.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε αλλαγές και από τις δύο πλευρές,με τον Νίκο Κωστένογλου να περνάει στην θέση του Γκούντιονσεν (τραυματίστηκε σοβαρά,έξω για 4-5 μήνες)τον Καφέ.Αλλαγή στο 46' έκανε και ο Βαλβέρδε που πέρασε τον Μέλμπεργκ στην θέση του Φουστερ που ένιωσε εννοχλήσεις(εκτός για 1 μήνα)βάζοντας τον Παπαδόπουλο δεξί μπακ,και τον Μοντέστο στα χαφ.
Φυσικά ποτέ δεν κατάλαβα γιατι πρέπει να βαλεις έναν παίκτη σε μια θλεση που δεν παίζει και κυρίως σε ντέρμπι,ένα από τα λάθη του Βαλβέρδε.
Η εικόνα του παιχνίδιού δεν άλλαξε στον δεύτερο μέρος,οι ''κιτρινόμαυροι'' είχαν περισσότερο πάθος και με ην πίεσή τους οδηγόσουν τους ''ευθρόλευκους'' σε αβίαστα λάθη,παίρνοντας έτσι εύκολα την κατοχή.Αξίζει να πω φυσικά ότι εχθές ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ ήταν ο Βάργκας ο οποίος κρατούσε μόνος του το κέντρο και έβγαζε την ομάδα του όποτε ήθελε στην αντεπίθεση.
Φυσικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορούσε να συνεχίσει να βλέπει αυτή την εικόνα και αντικατέστησε τον ''ανίπαρκτο''Αμπντούν με τον Φετφατζίδη για κάτι καλύτερο.
Το παιχνίδι όμως συνεχίστηκε χωρίς καμία φάση μέχρι το 75' όπου ήρθε η σειρά του Κωστένογλου να  περάσει στην θέση του κουρασμε΄νου Λεονάρντο τον Χοσε Κάρλος ενώ έκλεισε τις αλλαγές του,περνόντας τον Κοντοέ στην θέση του Γεωργέα.
Στο 90' και αρκετά αργά ο Βαλβλερδε αποφάσισε  να βγαλει τον αόρατο Ιμπαγάσα και να βάλει τον Μακούν,πράγμα το οποίο θα έπρεπε να το είχε κάνει πολυ νωρίτερα.

Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply