Ουκρανία και Πολωνία, ερχόμαστε… , Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης

Μπορεί να μας καρδιοχτύπησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά τελικά θα βρεθούμε το καλοκαίρι σε τρίτο συνεχόμενο Euro, αυτή τη φορά στην Ουκρανία και την Πολωνία.
Μια πανάξια πρόκριση, κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους. Η ελληνική ψυχή και η ελληνική καρδιά μίλησε και πάλι και οι ποδοσφαιριστές μας, έδειξαν ότι πλέον έχουν ανέβει επίπεδο.

Κόντρα αρχικά στους υπερόπτες Κοράτες, που πίστευαν ότι θα έρθουν και θα περάσουν ένα εύκολο απόγευμα (ο κύριος Ρουκάβινα, ακόμα πρέπει να ψάχνεται), αλλά και κόντρα στη Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια.
Τελικά άσχετα αν δεν το έλεγε, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, ήθελε σίγουρα να αποδείξει πράγματα. Και τελικά αυτό που κατάφερε, ήταν να αποδείξει, ότι δεν μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.
Δεν εξηγείται η επιλογή του να κάνει και τις τρεις αλλαγές του ( η μια αναγκαστική), πριν τη συμπλήρωση του 60ου λεπτού, όταν μάλιστα βρίσκεται μπροστά στο σκορ η ομάδα του.
Η αναγκαστική αποχώρηση, λόγω τραυματισμού του Ταρκαμάτζε, έδωσε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να «κατασκηνώσει» από το κέντρο και μπροστά και ήταν σχεδόν βέβαιο, άσχετα αν άργησε, ότι το γκολ θα ερχόταν.
Και όπως και ήρθε, με το… «τούβλο» του Γιώργου Φωτάκη, ο οποίος απέδειξε πως ίσως και σήμερα να έπρεπε να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.
Στα πολύ θετικά η επανεμφάνιση του Άγγελου Χαριστέα και μάλιστα με γκολ. Δεν ήμουν ποτέ από αυτούς που τον ήθελα στην εθνική, αλλά αυτή τη στιγμή, δικαίως βρέθηκε εκεί και το απέδειξε. Η όλη του παρουσία, ήταν εξαιρετική.
Βέβαια, αν έλειπε και η κακή εμφάνιση του Τζόρβα, όλα θα ήταν καλά. Κάκιστη εκτίμηση στο γκολ (θύμισε αυτό που είχε δεχθεί κόντρα στη Νιγηρία, στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής), αλλά γενικότερα ήταν εκτός αγώνα, όπως φυσικά και ο Σαλπιγγίδης, όπου και σωστά αντικαταστάθηκε.
Πλέον ο Φερνάντο Σάντος, θα πρέπει να δει ποιοι θα είναι οι 23 που θα τον ακολουθήσουν το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής, δείχνει ότι δεν αδικεί κανέναν.
Σε επόμενη ανάλυση, θα δούμε και ποιοι είναι αυτοί που συγκεντρώνουν τις περισσότερες ελπίδες.
Τώρα ας χαρούμε και ας πανηγυρίσουμε την πρόκριση…
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply