Περνούν τα ρημάδια τα χρόνια... Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης

Παρακολουθήσαμε όλοι την αναμέτρηση ανάμεσα στην Άντερλεχτ και την ΑΕΚ, με τους Βέλγους να επικρατούν εύκολα του «δικέφαλου».

Χωρίς να παίξει ιδιαίτερα άσχημα η ΑΕΚ, κατάφερε να δεχθεί τέσσερα γκολ, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα, έχοντας σε κακή μέρα, αρκετούς παίκτες, αλλά και τον Μανόλο Χιμένεθ, να κάνει για άλλη μια φορά, τα… δικά του από τον πάγκο.

Ας τα δούμε ένα – ένα.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές, είναι ότι τα χρόνια περνούν και δεν γίνεται να βρίσκονται στην ίδια φόρμα όπως παλιότερα. Άρα δεν γίνεται να αγωνίζονται βασικοί. Θα μου πείτε, έχει και άλλους καλύτερους να βάλει; Σωστό και αυτό.
Σχεδόν σε όλα τα φετινά ματς της ΑΕΚ, σε όσα έχει δώσει τέλος πάντων η ομάδα, οι Δέλλας (όταν παίζει και δεν είναι τραυματίας) και Λυμπερόπουλος, είναι με διαφορά οι χειρότεροι παίκτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δεύτερος, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, αντικαθίσταται στο 45’.
Ο «Κολοσσός», όσο και να θέλει, όσο και να προσπαθεί, έχει χάσει την ταχύτητα και την σπιρτάδα που είχε παλιότερα. Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα σε αρκετές φάσεις από τον Σουάρες, με αποκορύφωμα το 4ο τέρμα, όπου όσο και να ήθελε, δεν … έστριβε με τίποτα.
Αυτός που πραγματικά όσο περνούν τα χρόνια πάντως και γίνεται όλο και χειρότερος, είναι ο Παναγιώτης Λαγός. Ο πάλε ποτέ ταλαντούχος αριστερός χαφ, που «σφάζονταν» Ολυμπιακός και ΑΕΚ για την απόκτησή του, έχει γίνει «βετεράνος» ποδοσφαιριστής και φυσικά δεν γίνεται να αγωνίζεται σε τέτοιο επίπεδο.
Όσον αφορά τον Λεονάρντο, εξέθεσε και πάλι τον Χιμένεθ, καθώς και ο κορυφαίος ήταν και καταπληκτικό γκολ σημείωσε. Τώρα θα μου πείτε, γιατί έγινε αλλαγή; Ε αυτά είναι στο μυαλό το Μανόλο…
Πάντως αυτή η ΑΕΚ, όπως είπε και ο Λυμπερόπουλος, «δεν έχουμε τίποτα», μάλλον πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βρει το δρόμο της.
Στο επόμενο Ευρωπαϊκό ματς θα έχει απώλειες σίγουρα των Μάκου και Μανωλά, οπότε γίνονται ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.


Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply