Ηττήθηκε από τις… εμπνεύσεις του Βαλβέρδε !!!... Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης


Και όμως μερικά χρόνια πριν, αν κάποιος έχανε 2-1 από την Άρσεναλ, μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να είναι.
Φέτος ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε μεν, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού του, ειδικά από το κέντρο και μπροστά, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός.
Βέβαια βοήθησε και το γεγονός ότι η αγγλική ομάδα, δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση αυτήν που θαυμάζαμε παλιότερα. Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο οι αποχωρήσεις Φάμπρεγκας και Νασρί, την έχουν κάνει πολύ πιο γήινη.
Οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν, αλλά ηττήθηκαν εκτός από το γεγονός ότι έχασαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά και επειδή είχαν για άλλη μια φορά τον προπονητή τους, σε κακή μέρα !!!

Και το λέω αυτό γιατί, δεν γίνεται να έχεις τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, στον πάγκο, για να αγωνιστεί ο Μαρκάνο, μόνο και μόνο επειδή είναι δική σου επιλογή. Δεν βγάζει νόημα επίσης το γεγονός ότι ο Βαλβέρδε, κάνει rotation στο κεντρικό δίδυμο (Μέλμπεργκ – Αβραάμ) για να τους ξεκουράζει, αλλά ο Ισπανός αμυντικός πάντα αγωνίζεται!!! Δηλαδή αυτός είναι ακούραστος ;;
Από τη στιγμή που είδαμε την 11αδα, όλοι απορήσαμε με τη μη χρησιμοποίηση του Έλληνα στόπερ και δυστυχώς επαληθευτήκαμε νωρίς – νωρίς, μιας και στα δύο τέρματα που δέχεται ο Ολυμπιακός, ο Μαρκάνο είναι υπεύθυνος (αν και στο 2ο φέρει ευθύνη και ο Κοστάντσο).
Σχεδόν όλες οι φάσεις που δημιούργησε η Άρσεναλ, προήλθαν από λάθη του Ισπανού αμυντικού. Ο Βαλβέρδε, για άλλο ένα ματς, έκανε τραγικά λάθη, στον τρόπο στησίματος της ομάδας.
Ακόμα και οι αλλαγές, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Από το 60’ και μετά, είναι ολοφάνερο, ότι ο Τζεμπούρ, ήταν υπερβολικά κουρασμένος. Και όμως ο Βάσκος, αντί να αντικαταστήσει τον Αλγερινό και σωστά να τοποθετήσει τον Αμπντούν, βγάζει τον Μιραλάς (!!!).
Στη συνέχεια, μπορεί να περνά στο ματς τον Πάντελιτς, αλλά από τη στιγμή που έχει βγάλει τον Μιραλάς, ίσως και πάλι θα ήταν προτιμότερο να αποχωρήσει ο Τζεμπούρ, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα, πάλι καλά που μπορούσε να σταθεί στα πόδια του από την κούραση.
Για άλλη μια φορά λοιπόν ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε από τις κάκιστες επιλογές του προπονητή του.
Το θέμα είναι ότι ουδείς, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις δεν λέει ότι ο Βαλβέρδε τα έκανε μαντάρα, αλλά κοιτάμε ότι οι «ερυθρόλευκοι», όντως προσπάθησαν. Καλό θα ήταν να δούμε και πιο πέρα και να «τραβήξει» κάποιος το αυτί του Ισπανού. Είπαμε έχουμε τις αδυναμίες μας σε κάποιους παίκτες, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.
Σε απολογία κλήθηκε ο Μιραλάς, επειδή (κακός), έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια. Απλά το θέμα είναι ότι δεν πρέπει ο Ερνέστο, να είναι πάντα στο απυρόβλητο. Και πρέπει να παραδεχθούν όλοι, ότι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εξαιτίας του!!!
Πάντως υπήρχαν και κάποια θετικά από το ματς, εκτός από την πολύ καλή εμφάνιση.
Ο Ιμπαγάσα, απέδειξε πόσο τεράστιος παίκτης είναι, για άλλη μια φορά. Πολύ καλά δείγματα (επιτέλους), έδειξε και ο Φέισα, ενώ ο Κοστάντσο, που όντως ευθύνεται στο 2ο γκολ, μετά από πάρα πολλά ματς, ήταν σταθερός σε όλες τις υπόλοιπες φάσεις.

Υ.Γ. Ήθελα να ήξερα, τον Μακούν, γιατί τον πήρε ο Ολυμπιακός ;;;Πότε θα τον βάλει να παίξει ο Βαλβέρδε;;

Υ.Γ.2 Τώρα δηλαδή, σύμφωνα με τον τρόπο που κάνει τις αλλαγές στο αμυντικό δίδυμο ο Ερνέστο, στο ματς με τον ΠΑΟΚ, θα παίξει ο Αβραάμ με τον Μαρκάνο και ο Μέλμπεργκ θα μείνει στον πάγκο να ξεκουραστεί;; Ο Ισπανός, δεν κουράζεται ποτέ δηλαδή;;;;
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

1 σχόλια

  1. ton makoun ton pire o maninakis kai den prokeitai na pai3ei.

    to rotation einai swsto.

    o olumpiakos exei proponitara

Leave a Reply