Καταντάει κουραστικό… Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης

Άλλη μια νίκη εκτός έδρας επί της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ισπανίας, στο πρώτο ματς για την πρόκριση στους «4». 
Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, μπορεί να μπήκαν για άλλο ένα ματς δυνατά και να πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Ρονάλντο, όσο περνούσε η ώρα από εκεί και πέρα, οι «μπλαουγκράνα» άρχισαν το γνωστό τους «τίκι-τάκα», με πολλές πάσες, πήραν την κατοχή της μπάλας, πως να μην το έκαναν και άρχισαν να δημιουργούν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες στην εστία του Κασίγιας. 
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Ρεάλ να προηγείται, αλλά στην επανάληψη, με κεφαλιά – «οβίδα» του Πουγιόλ στο 49’ ήρθε το 1-1.
Ε κάπου εκεί τα πράγματα, έγιναν πιο απλά. Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ της Μπαρτσελόνα (30-70) και η ομάδα της Μαδρίτης, προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να βρει τον Ρονάλντο, για να πετύχει κάτι καλό. 
Το άσχημο ήταν πως ο εκνευρισμός στους παίκτες του Μουρίνιο γινόταν όλο και μεγαλύτερος και τα σκληρά μαρκαρίσματα, κυρίως από τον Πέπε, έδιναν και έπαιρναν, με τον διαιτητή να κάνει συνεχώς τα «στραβά» μάτια και να μην στέλνει τον Πορτογάλο αμυντικό στα αποδυτήρια. Το ίδιο συνέβη και σε μαρκαρίσματα των Καρβάλιο, Αλντιντοπ, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο.
Φαίνεται τελικά, πως ούτε με τα σκληρά μαρκαρίσματα πτοείται η «Μπάρτσα», καθώς στο 77’ με σκόρερ τον Αμπιντάλ, μετά από υπέροχη πάσα του Μέσι, ήρθε και το τελικό 1-2.
Πότε τελικά η Ρεάλ θα κερδίσει την Μπαρτσελόνα; Είναι ο Μουρίνιο καλύτερος από τον Γκουαρντιόλα; Ερωτήματα που μάλλον αρχίζουν και παίρνουν απαντήσεις…
Το θέμα είναι πως οι «μπλαουγκράνα», έδειξαν πως για άλλο ένα ματς είναι η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη, αλλά φαίνεται πως σιγά – σιγά διώχνει το ενδιαφέρον από τις αναμετρήσεις «φωτιά» με τη Ρεάλ, γιατί πολύ απλά, ακόμα και αν βρεθεί πίσω στο σκορ, ακόμα και μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», δεν δυσκολεύεται να πάρει τη νίκη. 
Μήπως καταντάει κουραστικό;;;; Ευχάριστα κουραστικό…
Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply