Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Τι έχουμε δει μέχρι τώρα... (ΜΕΡΟΣ Α')


Μια «στροφή» πριν από τη λήξη του πρώτου γύρου στην Α’ Κατηγορία, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα, για τη δυναμικότητα του πρωταθλήματος γενικότερα, αλλά και των ομάδων. Με την ευκαιρία της διακοπής, λόγω και των γιορτών των Χριστουγέννων, ας κάνουμε μια ανάλυση, σε κάθε ομάδα ξεχωριστά.

ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

Από την αρχή του καλοκαιριού, ήταν από τα φαβορί για την άνοδο στη Δ’ Εθνική. Πολλά τα χρήματα που δαπανήθηκαν, αποκτήθηκαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, με σκοπό φυσικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γενικά δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, αλλά βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, δίκαια. Πολλά ματς, τα λεγόμενα μεγάλα ονόματα (Μπεξής, Γεώργαρης Χ. κλπ), με την προσωπική τους απόδοση, έδωσαν τους τρεις βαθμούς. Οι προσωπικότητες που διαθέτει λοιπόν, την έχουν βοηθήσει πολύ.


ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ


Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετά την αποχώρηση του Σταύρου Μπινιάρη το καλοκαίρι, πίστεψαν πως η Ελλάς Βέλου φέτος δεν θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Και όμως διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Το καλοδουλεμένο σύνολο, παρά τις αποχωρήσεις των Κλαδάκη και Βελέντζα Δ., δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα, καθώς οι Κοσκολέτος και Πιλιαφάς που τους αντικατέστησαν, έχουν βοηθήσει πολύ. Και φέτος λοιπόν, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και διεκδικεί το πρωτάθλημα.


ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


Μετά από μια σεζόν στην Δ’ Εθνική, οι «οράνιε» βρέθηκαν και πάλι στην Α’ Κατηγορία. Η διοίκηση κατάφερε να κρατήσει έναν κορμό έμπειρων παικτών (Χρυσαφίδης, Αποστολάκης, Μαυρέλης, Αντωνίου) και μαζί με πολύ ταλαντούχους νεαρούς, να διεκδικήσει και πάλι την άνοδο. Το γεγονός της έλλειψης εμπειριών από αρκετούς παίκτες, φαίνεται πως είναι το γεγονός που έχει αφήσει τον ΠΑΟΛ, πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή. Πάντως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί πολλά και ταλαντούχα παιδιά, παίρνουν πολλούς αγώνες φέτος.


ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ


Μετά από χρόνια στη Δ’ Εθνική, οι «ερυθρόλευκοι» υποβιβάστηκαν και αμέσως θεωρήθηκαν πως θα είναι από τα φαβορί για την άνοδο. Το προβληματικό του ξεκίνημα, τον άφησε λίγο πίσω στο πρωτάθλημα, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές έχει αρχίσει να μπαίνει στη διεκδίκηση του τίτλου. Το ευνοϊκότερο πρόγραμμά του, μέχρι το τέλος, τον διατηρεί σίγουρα στις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν πράγματα. Μην εκπλαγεί κανείς αν στο τέλος τον δούμε να δίνει τη μεγάλη μάχη για τον τίτλο.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ


Από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Μπορεί να μην έκανε πολλές και σημαντικές μεταγραφές, μπορεί να μην διαθέτει μεγάλο ρόστερ, αλλά η καλή δουλειά του κ. Χριστοδουλόπουλου, έχει φέρει τον Αστέρα στην 5η θέση. Με έναν «αναγεννημένο» Δάνη, με τον Νιάνγκ να δεσπόζει στο κέντρο, τον Δημόπουλο να κάνει μεγάλο πρωτάθλημα και τον Κολιμάδη «φύλακα άγγελο», η ομάδα του Δερβενίου, κάνει πολύ καλό πρώτο μισό. Πιθανότατα θα ενισχυθεί στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ενώ θα βοηθηθεί και με την παρουσία του Ζήση. Οπότε, ας περιμένουμε ακόμα πιο σπουδαία πράγματα.



ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

Τα προηγούμενα χρόνια, έδινε «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία. Φέτος ενισχύθηκε σημαντικά με τους Αυγέρη, Ροθώνη, με το αστέρι τον επόμενων χρόνων, Αμπαδιωτάκη Μ.Γ., διατήρησε τον Λαθούρη στο ρόστερ του και φυσικά ο Μάκης Μαργέτης στον πάγκο. Έδειξε από νωρίς τα «δόντια» του, με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΛ από το Κύπελλο Κορινθίας. Δεν έκανε και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά ήταν θέμα χρόνου να πάρει μπρος η ομάδα. Αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην 6η θέση, με 25 βαθμούς και έχει βλέψεις και για πιο ψηλά.
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply