Απλά είναι ανώτερη... Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης

Αφού δεν κατάφερε ούτε και φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατήσει της Μπαρτσελόνα, μάλλον ο Ζοζέ Μουρίνιο θα πρέπει να ψάξει πολύ, για να δει πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Μπορεί η «βασίλισσα» να προηγήθηκε μόλις στο 22ο δευτερόλεπτο με τον Μπενζεμά, στο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του «El Classico» και φυσικά μια ευγενική προσφορά του Βαλντέζ, μπορεί η «Μπάρτσα» μέχρι το 20’ να έδειχνε έξω από τα νερά της και ας όψεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με την τεράστια ευκαιρία που έχασε μόνος απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, οι παίκτες του Πέπε Γκουαρντιόλα, με μπροστάρη τον Λιονέλ Μέσι και άξιους συμπαραστάτες τους Σάντσες, Τσάβι και Ινιέστα, έφερε το ματς «τούμπα».
Αρχικά στο 30’ αφού ο Μέσι, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, τροφοδότησε τον Σάντσες και αυτός με δυνατό σουτ, έφερε το ματς στα ίσια.
Στην επανάληψη, ο Τσάβι στο 53’, με τη βοήθεια και του δοκαριού, «έγραψε» το 1-2, για να έρθει ο αρνητικός σε άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι Ρονάλντο, να απολέσει άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Φάμπρεγκας στο 66’ δεν αστόχησε από πολύ κοντά, κάνοντας το τελικό 1-3.
Από εκεί και πέρα, πολλές φορές η «Μπάρτσα» έφτασε κοντά στο τέταρτο γκολ, αλλά οι παίκτες της, θέλοντας να μπουν ακόμα και με την μπάλα στα δίχτυα, έχασαν τις ευκαιρίες.
Αυτό που πλέον πρέπει όλοι να καταλάβουν, είναι ότι αυτός που δουλεύει και δεν ασχολείται με εξωτερικούς παράγοντες, είναι αυτός που δημιουργεί καλύτερα πράγματα. Φυσικά και είναι τεράστιος προπονητής ο Μουρίνιο, αλλά μάλλον όλοι πρέπει να «βγάλουμε» το καπέλο στον Γκουαρντιόλα, για το εκπληκτικό σύνολο που έχει δημιουργήσει και πάλι.
Επίσης, ο Ρονάλντο είναι μεγάλος παίκτης, αλλά θα πρέπει να «φάει» πολλά … καρβέλια για να φτάσει τον Μέσι, ο οποίος μπορεί με την εθνική Αργεντινής να μην εντυπωσιάζει, με την «Μπάρτσα» όμως είναι «όλα τα λεφτά».
Φυσικά και δεν του ξεφεύγει ούτε φέτος η Χρυσή Μπάλα, αλλά και οι Τσάβι, Ινιέστα, όπως και η νέα ανακάλυψη που λέγεται Σάντσες, δείχνουν πως οι Καταλανοί, έχουν και πάλι το πάνω χέρι.
Όσον αφορά την Ρεάλ, ο Κασίγιας και πάλι εξαιρετικός, ενώ και ο Μπενζεμά, προσπάθησε για το καλύτερο. Σκιά του εαυτού τους, οι Οζίλ και Ντι Μαρία, ενώ όσο καλός παίκτης και αν είναι ο Κοεντράο, δεν είναι για την «βασίλισσα». Το πάθος του Πέπε να είχαν όλοι και σίγουρα πολλά μπορούσαν να αλλάξουν…
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 σχόλια

Leave a Reply